VIDEO/ DOČEK U MOSTARU

Lana Pudar nakon povratka u BiH: 'Došli smo bez velikih očekivanja, uspjela sam u ovom stanju osvojiti medalju'

Sport24.06.24, 17:58h

Lana Pudar nakon povratka u BiH: 'Došli smo bez velikih očekivanja, uspjela sam u ovom stanju osvojiti medalju'
Sada slijedi nastavak priprema za ono najvažnije, za Olimpijske igre. Sada tek ide puni fokus i rad na brzini te da budem što bolja u Parizu – poručila je Lana Pudar

 

 


Najboljoj bh. plivačici Lani Pudar je u mostarskoj Zračnoj luci u ponedjeljak priređen svečani doček nakon što je u nedjelju u Beogradu na Europskom prvenstvu za seniore osvojila srebrenu medalju u disciplini 200 metara delfin.


- Imali smo 25 dana teških priprema na kojima se radilo jako mnogo, došli smo na ovo natjecanje bez nekih prevelikih očekivanja za neki posebno dobar rezultat. Zaista mi je drago što sam u ovom stanju uspjela osvojiti srebrenu medalju i drago mi je što održavam kontinuitet dobrih rezultata na velikim natjecanjima. Sada slijedi nastavak priprema za ono najvažnije, za Olimpijske igre. Sada tek ide puni fokus i rad na brzini te da budem što bolja u Parizu – poručila je Pudar.

 


Njezin trener Damir Đedović kazao je kako je lijepo "napokon sletjeti u svoj grad i biti dočekan".


- Što se tiče samog natjecanja došli smo na njega s priprema iz Španjolske, htjeli smo vidjeti što Lana može u ovom trenutku kada ne radi treninge za rezultat. Vidjeli ste sve. Lana je uspjela i u ovom stanju odraditi jednu odličnu utrku te osvojiti 20 jubilarnu medalju s velikih natjecanja. Mogu slobodno reći da je ona s 18 godina uspjela nešto što do sada na ovim prostorima nije zabilježeno. Ono što me najviše raduje je to da je ovo još uvijek početak svega, onoga što se može i što se planira napraviti – kazao je Đedović.


Potvrdio je kako je pred njima nekoliko dana boravka u Mostaru, nakon čega idu na završne pripreme u Tursku.


- Ondje ćemo biti u zatvorenom kampu odakle ćemo ići direktno u Pariz na OI. Ono što mogu reći je da će se Lana pripremiti najbolje što može. Svi ćemo oko nje dati najbolje što možemo i cilj nam je da Lana OI dočeka što spremnije – ističe Lanin trener. 

 

lana-pudar-srebrna-medalja-ep-2024-2


Odgovorio je i na pitanje hoće li 200 metara delfin biti fokus na Olimpijskim igrama.


- Fokus je uvijek na najjačoj disciplini, a Lanina najjača disciplina je 200 delfin. Trenutni fokus je na idućoj trci, a ona je kvalifikacije za 100 delfin. Idemo iz trke u trku lagano, znamo što želimo i što hoćemo. Najveća očekivanja i imamo ondje gdje je najbolja – govori Đedović.


Osvrnuo se i na pitanje u kakvoj formi su ostale djevojke i tko je najveća konkurencija.


- U velikim plivačkim državama je malo drugačije koncipiran sustav treninga gdje ima sedam ili osam plivačica koje konkuriraju za dva moguća mjesta (…). Svi rezultati koji se sada plivaju možda nešto znače, a možda i ne. Vjerujemo da će na OI biti svatko na svom maksimumu, a na nama je da se dobro pripremimo jer znamo šta Lana može – naglašava Đedović.


Predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara (SSGM) Ekrem Čolakhodžić se također osvrnuo na novi Lanin uspjeh.


- Svi znamo zašto smo tu, Lana je ostvarila još jedan ogroman rezultat na kojem joj čestitamo. SSGM kao i do sada podržava Lanu i ostale sportaše, a tako će biti ubuduće. Želimo joj da bude zdrava i da nas ponovno obraduje s olimpijskom medaljom. Nastavit ćemo s podrškom Lani, već na idućoj sjednici UO ćemo reagirati i nagraditi Lanu za ovaj rezultat – rekao je Čolakhodžić.

 

lana-pudar-srebrna-medalja-ep-2024-4


 Ispred Gradskog vijeća čestitku je uputio Salem Marić, rekavši da je cilj stvoriti bolje uvijete za sve sportaše u Mostaru. 


- Ono po čemu ću upamtiti ovaj svoj mandat su zasigurno dočeci Lane Pudar i nadam se da ću ga završiti dočekom za olimpijsku medalju. Nadam se da smo kao Grad i Gradsko vijeće dovoljno učinili, sigurno je da može više i nastojimo stvoriti bolje uvjete, kako za Lanu, tako i za ostale sportaše, i to nam je misija koju ćemo činiti ubuduće – poručio je Marić.


Lani je čestitao uime Gradske uprave i mostarskog gradonačelnika Božo Ćorić, načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara.


- Draga Lana, dosta si nas obradovala, nadam se da ćeš nas obradovati i olimpijskom medaljom – kratko je izjavio Ćorić.

 

Podsjetimo, Lani je malo nedostajalo da obrani titulu europske prvakinje u Beogradu i dostigne sjajnu i prebrzu za sve, Dankinju Helenu Rosendahl Bach. Bach je slavila u vremenu 2:07.88, dok je Lana na kraju imala vrijeme 2:08.15.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook