KRATKO I EFEKTNO

Haris Pašović nakon (strujnog) kolapsa: Da li ćemo danas skontati da je bolje da živimo zajedno nego da umremo zajedno?!

Hronika21.06.24, 19:29h

Haris Pašović nakon (strujnog) kolapsa:  Da li ćemo danas skontati da je bolje da živimo zajedno nego da umremo zajedno?!
A onda je došlo to poslije podne u kojem su stanovnici Balkana shvatili da su povezani geografski, ekonomski, energetski, klimatski...

 

 


Poznati bh. pozorišni reditelj Haris Pašović prokomentarisao je današnji elektroenergetski kolaps u Bosni i Hercegiovini i regionu te poručio da bi nas ovakve ili slične situacije trebale "dozvati pameti". 


- A onda je došlo to poslije podne u kojem su stanovnici Balkana shvatili da su povezani geografski, ekonomski, energetski, klimatski... da ovisimo jedni od drugih i da, kao što sad nema struje i interneta u pola Balkana, da sutra može da ne bude čitavog Balkana. 


Danas smo skoro svi na +40 C, i bez struje (dakle, bez air-condition-a, bez fudbala, bez informacija, bez svega). Da li ćemo možda danas skontati da je bolje da živimo zajedno nego da umremo zajedno? - poručio je kratko Pašović.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook