video/ nova nevolja u Sarajevu

Detalji velikog požara na Ilidži, buknuo u zgradi 'Panamera': Svjedoci kažu da je krenuo iz restorana, nakon nestanka struje...

Hronika21.06.24, 17:58h

Detalji velikog požara na Ilidži, buknuo u zgradi 'Panamera': Svjedoci kažu da je krenuo iz restorana, nakon nestanka struje...
Kako su kazali iz PVB Sarajevo, vatrogasne ekipe su upućene na teren i ulažu sve anpore u lokalizaciji požara

 


U stambenoj zgradi na Ilidži izbio je veliki požar negdje oko 17:00 sati, potvrđeno je za N1 iz Profesionalne vatrogasne brigade Sarajevo.


Kako su kazali iz PVB Sarajevo, vatrogasne ekipe su upućene na teren i ulažu sve anpore u lokalizaciji požara.


- Imamo dojavu da gori jedan stan u stambenoj zgradi. Ne možemo ništa više reći dok ne dobijemo detaljnije informacije - rekli su za N1 iz PVB Sarajevo.


Na viber grupi Crna Hronika objavljen je video požara i navode da je on izbio u stambenoj zgradi “Panamera” iznad koje se vidi crni gusti dim koji se nadvio cijelim tim područjem.

 

Snimak požara pogledajte OVDJE!

 

Prema najnovijim informacijama, požar je lokalizovan, ali nije u potpunosti ugašen pa se sada radi na njegovoj likvidaciji.


Svjedoci kažu da je požar zapravo krenuo iz restorana koji se nalazi u prizemlju zgrade i da se najvjerovatnije radi o problemu sa ventilacijom koji je prouzrokovao nestanak struje.


Srećom, nema povrijeđenih niti stradalih građana u požaru.

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook