NE MOŽE ČAK NI TOPLES

Skandal zbog golotinje na dalmatinskom otoku: Osvanuli znakovi upozorenja za nudiste, domaći im 'zapaprili'...

Hronika19.06.24, 18:15h

Skandal zbog golotinje na dalmatinskom otoku: Osvanuli znakovi upozorenja za nudiste, domaći im 'zapaprili'...
"A tko ne voli vidjeti lijepo žensko tijelo? Ako je preko 40 godina, neka se ne skida. A ako je ispod 40, ni ne treba ići na plažu, neka dođe kod mene doma"

 

 

 

Nakon što je Općina Jelsa, na opće čuđenje, zabranila toples i ograničila nudističke plaže, osvanuli su znakovi koji bi one koji nikada ne kupuju kupaće kostime upozorili da se ne nalaze na mjestu gdje će slobodno opustiti svoje tijelo.


Da pojasnimo, toples je zabranjen na svim javnim plažama (osim nudističkih), a uživanje na plaži bez kupaćeg kostima moguće je samo na za to predviđenim plažama.


Kako bi nudisti znali gdje su za njih predviđene plaže, postavljeni su znakovi koji su kod dijela stanovništva izazvali zanimljivu reakciju.


Iako je kupanje bez odjeće strogo ograničeno, “aktivisti” žele ići korak dalje pa su tako na znakove koji označavaju nudističke plaže počeli lijepiti natpise: "Javna plaža, NE nudizmu".


Novinari Slobodne Dalmacije pitali su nekoliko ljudi koje su zatekli u Jelsi da komentiraju situaciju… Jedan stariji gospodin rekao je, a njegov prijatelj samo kimao glavom u znak odobravanja:


- A tko ne voli vidjeti lijepo žensko tijelo? Ako je preko 40 godina, neka se ne skida. A ako je ispod 40, ni ne treba ići na plažu, neka dođe kod mene doma - bili su šaljivi.


Dvije mlade cure pokušavale su uhvatiti savršenu fotografiju na Trgu sv. Ivana te su iznijele i svoj stav:


- Na javnim plažama sigurno ne bih dozvolila ni toples ni golotinju, ali ako postoje za njih predviđena područja, to mi je u redu i ne vidim zašto ne.


Potom su za mišljenje upitali dvije dame u najboljim godinama koje rade u strogom centru Jelse:


- Problem je što su nama plaže u mjestu i tu se kupaju u toplesu. To svakako treba zabraniti. Nije ugodno, a i djeca svih godina dolaze na te plaže. Na plažama koje su predviđene za takav tip kupanja, neka se slobodno kupaju. I da… Trebalo bi zabraniti da se hoda po gradu u kupaćima. Iskrcaju se s brodova i misle da je cijeli grad plaža…

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook