EURO 2024

Rumuni ubjedljivom pobjedom nad Ukrajinom počeli nastup na Evropskom prvenstvu

Sport17.06.24, 17:08h

Rumuni ubjedljivom pobjedom nad Ukrajinom počeli nastup na Evropskom prvenstvu
U narednom, drugom kolu, selekcija Rumunije će igrati protiv Belgije, dok će Ukrajina odmjeriti snage protiv Slovačke

 

 

Fudbalska reprezentacija Rumunije danas je na Allianz Areni u Minhenu savladala Ukrajinu rezultatom 3:0 u utakmici prvog kola grupe E Evropskog prvenstva


Uvodne minute duela u Minhenu su prošle u terenskoj inicijativi Ukrajinaca, koji su imali i veći posjed lopte, ali u prvih dvadeset minuta nisu imali nekih ozbiljnijih prilika.
 

Ipak, prva ozbiljnija prilika je donijela i promjenu rezultata, kada je svoju ekipu u 29. minuti sjajnim golom u vodstvo doveo Nicolae Stanciu nakon asistencije Dennisa Mana.


Nakon toga su Ukrajinci pokušali ekspresno uzvratiti i izjednačiti, ali su Rumuni igrali odličnu defanzivu i nisu davali mnogo prostora protivničkim igračima, te su koristili prostor i prijetili iz kontri.


Tako su u finišu prvog poluvremena Rumuni dobili korner, a iz kojeg je Stanciu direktno probao da ugrozi gol Lunina, ali je pogodio samo okvir gola, pa je to ujedno bila i posljednja šansa za jednu ekipu u prvom dijelu susreta.
 

Drugo poluvrijeme je počelo prilikom za Rumune, a golu Ukrajinaca je zaprijetio Coman, ali je njegov udarac otišao pored stative.


Igrala se 53. minuta, kada su Rumuni udvostručili svoju prednost zahvaljujući još jednom spektakularnom golu na ovom susretu, a postigao ga je Razvan Marin.


Samo četiri minute kasnije, viđen je novi pogodak u mreži protivničkog golmana Andriyja Lunina. Man je sjajno prošao po desnoj strani i ubacio loptu u sredinu, gdje je Denis Dragus bio sam ispred protivničkog gola, a onda je skrenuo loptu u praznu mrežu za treći gol svog tima.
 

Do kraja utakmice, Ukrajinci su krenuli na sve ili ništa, tražili su način da barem dođu do utješnog gola, ali u tome nisu uspjeli, te su na kraju doživjeli poraz od Rumuna, iako su bili favoriti uoči početka današnjeg meča. 
 

U narednom, drugom kolu, selekcija Rumunije će igrati protiv Belgije, dok će Ukrajina odmjeriti snage protiv Slovačke. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook