Imaju tri zahtjeva

Drama u Rusiji: Naoružani teroristi uzeli taoce, prijete da će ih ubiti

Hronika16.06.24, 11:05h

Drama u Rusiji: Naoružani teroristi uzeli taoce, prijete da će ih ubiti
U toku su pregovori o oslobađanju talaca, a na licu mjesta su načelnik regionalnog štaba Federalne kazneno-popravne službe i predstavnici organa za sprovođenje zakona i tužilaštva

 

 

U istražnom zatvoru u Rostovu na Donu (Rusija), grupa naoružanih zatvorenika, među kojima su neki optuženi za terorizam, uzela je dvojicu zaposlenih kao taoce.

 

- Optuženi, koji se nalazio u jednoj od ćelija istražnog zatvora broj 1 Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Rostovskoj oblasti, uzeo je za taoce dvojicu službenika - navedeno je u saopštenju, a prenose RIA Novosti.

 

U toku su pregovori o oslobađanju talaca, a na licu mjesta su načelnik regionalnog štaba Federalne kazneno-popravne službe i predstavnici organa za sprovođenje zakona i tužilaštva.

 

Prema najnovijim informacijama u uzimanju taoca učestvovalo je šest zatvorenika. Među taocima su načelnik operativne uprave zatvora i mlađi inspektor dežurne službe.

 

Teroristi trenutno zahtijevaju vozilo, oružje i neometani izlazak iz zatvora.

 

Kako navode ruski mediji, trojica terorista su u decembru 2023. godine su osuđeni kao pripadnici Islamske države, i za planiranje terorističkog napada na zgradu Vrhovnog suda.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook