zvanično potvrđeno

Nakon 9 godina Isović odlazi s pozicije direktora Porezne uprave FBiH, a procurila i vijest ko bi ga mogao naslijediti

Front14.06.24, 17:27h

Nakon 9 godina Isović odlazi s pozicije direktora Porezne uprave FBiH, a procurila i vijest ko bi ga mogao naslijediti
Isović je tek 2020. godine prvi put imenovan na puni mandat od četiti godine za direktora PUFBiH, a prije toga tu funkciju je obavljao u kapacitetu vršitelja dužnosti

 

 

Vlada FBiH donijela je odluku o raspisivanju konkursa za izbor i imenovanje direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine i objavom u Službenim novinama FBiH, ta odluka je stupila na snagu jučer, piše Raport.


Odluka Vlade FBiH potvrda je i nedavnog pisanja Raporta o skorom izboru novog direktora Porezne uprave FBiH na čijem je čelu već devet godina Šerif Isović, kadar SDA.


Isović je tek 2020. godine prvi put imenovan na puni mandat od četiti godine za direktora PUFBiH, a prije toga tu funkciju je obavljao u kapacitetu vršitelja dužnosti.


Inače, Isoviću redovni mandat ističe 30. jula, a nakon provedenog Javnog konkursa federalni ministar finansija će Vladi Federacije Bosne i Hercegovine predložiti kandidata za imenovanje direktora Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.


Ova pozicija pripala je SDP-u, a već je 'procurila' informacija da bi Isovića mogao naslijediti Muhamed Hasanović, aktuelni zamjenik ministra finansija i trezora BiH, o čemu je Raport također pisao.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook