tragedija u zagrebu, detalji

Muškarcu koji se zapalio ispred Vlade Hrvatske liječnici se bore za život: Samo je vikao ‘vrećica, vrećica'!

Hronika11.06.24, 14:33h

Muškarcu koji se zapalio ispred Vlade Hrvatske liječnici se bore za život: Samo je vikao ‘vrećica, vrećica'!
Neslužbeno, hrvatski mediji pišu, da su policajci koji rade na osiguranju na Markovom trgu uočili da muškarac nosi benzin, ali je već bilo prekrasno

 

 

U 9.37 policiji je dojavljeno da se jedna osoba samozapalila na Markovom trgu ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske. Muškarac je hitno prebačen na Traumu gdje mu se liječnici bore za život.


Vagić: Muškarac u jako teškom stanju


Zdravstveno stanje muškarca koji se samozapalio jutros na Markovom trgu, a koji je prevezen u Kliniku za traumatologiju, jako je teško te mu se pokušava pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića.


“Ozlijeđeni je u jako teškom stanu i trenutno se provode svi oblici intenzivnog liječenja”, izjavio je Vagić za Hinu.


Saborska liječnica: Samo je vikao “vrećica, vrećica”


“Dobili smo dojavu iz Vlade da se zapalio čovjek, dotrčali smo do njega, već je bio ugašen, ali sa opeklinama po cijelom tijelu jer se kompletno zalio benzinom. Disao je, bio kontaktibilan i samo je vikao: “Vrećica,vrećica”. Valjda je mislio na vrećicu koja je bila blizu njega. Dali smo mu injekciju opijata, kisik i Hitna ga je odvezla u Draškovićevu”, rekla je saborska liječnica dr. Gordana Štajminger za 24sata.


Svjedok je za Jutarnji list kazao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva tekućinom.


O tom potezu je vrlo brzo bilo obaviješteno osiguranje. Prije nego su krenuli prema njemu, muškarac je već bio zahvaćen vatrom.


Policajci prvi priskočili upomoć


Neslužbeno, hrvatski mediji pišu, da su policajci koji rade na osiguranju na Markovom trgu uočili da muškarac nosi benzin, ali je već bilo prekrasno.


Priskočili su mu upomoć i prvi ga počeli gasiti do dolaska vatrogasaca i Hitne pomoći.


Na Markovom trgu pojavio se ubrzo i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

 

(DEPO PORTAL/jk/N1)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook