ČEKA SE OBDUKCIJA

Ubistvo na Vilsonovom: Sarajkić nije imao dozvolu za pištolj, tijelo ubijenog Krše neprepoznatljivo od metaka

Hronika11.06.24, 13:58h

Ubistvo na Vilsonovom: Sarajkić nije imao dozvolu za pištolj, tijelo ubijenog Krše neprepoznatljivo od metaka
Na licu mjesta je pronađeno 16 čahura, a obdukcija će pokazati koliko je u Kršu tačno ispaljeno metaka

 

 


Nihad Sarajkić, ubica Anela Krše nije imao dozvolu za nošenje oružja, potvrđeno je za portal "Avaza".

 

To znači da će Sarajkiću Tužilaštvo KS, osim krivičnog djela Ubistvo, dodati i krivično djelo Nedozvoljeno držanje oružja.


Kako je već poznato, Sarajkić je isplanirao ubistvo, a Kršu je zvao na kafu da bi ga zatim ubio iz pištolja koji je zatim predao policiji.


Na licu mjesta je pronađeno 16 čahura, a obdukcija će pokazati koliko je u Kršu tačno ispaljeno metaka. Za sada je poznato da je skoro više od 10.

 

- Nakon kriminalističke obrade lišeni slobode će biti predat u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je ovo danas novinarima portparolka MUP-a KS Mersiha Novalić, a prenosi Fena. 


Prema dosadašnjim saznanjima, policija je utvrdila da je 39-godišnji Kršo od 2008. godine do danas prošao kroz kaznenu evidenciju sa devet pravosnažnih presuda za različita krivična djela.  

 

Među krivičnim djelima za koja je osuđivan su nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubistvo u pokušaju i krijumčarenje.

 

Nihad Sarajkić, osumnjičeni za ubistvo Krše, koji se sam predao policiji, do sada nije bio poznat policiji niti iza sebe ima krivičnih prijava.

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook