Goruća tema u Sarajevu

Mladi SDA kontra Zahiragića podržali Coulthardovu vožnju tramvaja: Samo je besmislenija prijava uposlenika GRAS-a

Front11.06.24, 12:59h

Mladi SDA kontra Zahiragića podržali Coulthardovu vožnju tramvaja: Samo je besmislenija prijava uposlenika GRAS-a
Zahiragić se pitao otkud Couthardu dozvola da vozi tramvaj i dovodi građane u opasnost, a ponukan tim izvijesni uposlenik GRAS-a podnio je krivičnu prijavu protiv zvijezde Formule 1 i odgovornih

 

 

Asocijacija mladih SDA oglasila se o 'gorućoj' temi koju je pokrenuo njihov stariji kolega iz Skupštine KS Haris Zahiragić.

 

Naime, Zahiragić je problematizirao to što je zvijezda Formule 1 David Coulthard u sklopu marketinške kampanje za spektakl Red Bull Show Run provozao novi sarajevski tramvaj.


Zahiragić se pitao otkud Couthardu dozvola da vozi tramvaj i dovodi građane u opasnost, a ponukan tim izvijesni uposlenik GRAS-a podnio je krivičnu prijavu protiv zvijezde Formule 1 i odgovornih.

 

No, sa tim se ne slaže Asocijacija mladih SDA. Oni su upitili saopćenje u kojem su podržali spektakl koji se desio u  Sarajevu.


"Upravljanje velike zvijezde Formule 1 Davida Coultharda sarajevskim tramvajem bila je odlična prilika za promociju našeg grada. Navedeno je bilo u prisustvu instruktora vožnje tj. u kontrolisanim sigurnosnim uslovima. Sam spektakl na kojem su građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine imali priliku vidjeti vožnju bolida Formule 1 i legendarnog vozača je događaj koji Sarajevo zaslužuje mnogo češće nego je to bilo dosad. Građani Sarajeva i privatne kompanije su platili ovaj spektakl i s pravom su ponosni na njega", naveli su.

 

Oni kažu da Sarajevo zaslužuje i mnogi više od 'otužne slike i nikakvog sadržaja u režiji Trojke', ali…


"Sarajevo nije ničija privatna svojina i negodovanje pojedinaca je potpuno besmisleno, od čega je samo besmislenija prijava koju je uposlenik GRAS-a podnio protiv Davida Coultharda. Pozivamo navedenog uposlenika da podnese krivičnu prijavu protiv kriminalaca i lopova koji su GRAS doveli u stanje duga od preko 400 miliona KM. Predlažemo GRAS-u i Vladi Kantona Sarajevo da tramvaj kojim je upravljao David Coulthard nosi njegovo ime i prezime kao znak zahvalnosti za promociju našeg grada.

 

Preko 40 godina su građani Sarajeva plaćali javni prevoz u  Sarajevu, plaćali lopovluke i kriminal kadrova koji su upravljali ovom kompanijom, njihove kuće, stanove, vikendice i ugodan život pokradenim parama. Najmanje što danas zaslužuju su novi tramvaji i spektakl kojem su prisustvovali ovog vikenda", naveli su u saopćenju.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook