Saradnja sa EUROPOL-om

Velika akcija MUP-a RS: U akciji 'Rolex' uhapšeno deset osoba

Hronika11.06.24, 12:15h

Velika akcija MUP-a RS: U akciji 'Rolex' uhapšeno deset osoba
Akciju izvodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku kolega iz Jedinice žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banja Luka, Trebinje i Foča, a u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona

 

 

Pripadnici MUP-a RS sproveli su akciju "Rolex" u kojoj su uhapsili deset lica koja su osumnjičena za prodaju droge. 

 

Akcija se izvodi na osnovu razmjene operativnih informacija s EUROPOL-om u cilju procesuiranja većeg broja lica koja su zajedno od kraja 2019. do početka 2021. godine, kao organizovana kriminalna grupa, prometovali drogu na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regiona zapadnog Balkana. 

 

- Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banje Luke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo. Na širem podruju BiH uhapšeno je deset lica nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada - ističu iz MUP-a RS.

 

Akciju izvodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet uz podršku kolega iz Jedinice žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banja Luka, Trebinje i Foča, a u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-om Livanjskog Kantona.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook