Zvanično saopštenje

Sarajevska policija objavila detalje ubistva na Vilsonovom šetalištu

Hronika11.06.24, 11:14h

Sarajevska policija objavila detalje ubistva na Vilsonovom šetalištu
Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na teren te rukovodio uviđajem i uviđajnom ekipom

 

 

Povodom jučerašnjeg ubistva u Vilsonovom šetalištu, danas se službeno oglasila i sarajevska policija.

 

- Dana 10. juna 2024. godine oko 16,50 sati, Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo prijavljena je upotreba vatrenog oružja u Vilsonovom šetalištu, područje općine Centar. Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, te konstatovali da je vatreno oružje upotrijebio muškarac N.S. (1992) iz Sarajeva prema NN muškarcu, čiju je smrt na licu mjesta u 17,01 sati konstatovala doktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Utvrđeno je da je preminuli muškarac A.K. (1985) iz Sarajeva.

 

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na teren te rukovodio uviđajem i uviđajnom ekipom. Policijski službenici Odjeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine, a nakon završenog uviđaja, slobode su lišili 32-godišnjeg N.S. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo koji je sproveden u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Nakon kriminalističke obrade, lišeni slobode će biti predat u daljnju nadležnost postupajućeg tužioca KTKS, navodi se u policijskom saopćenju.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook