video/Banalnije nego što se mislilo

Kobna kafa: Da li je motiv brutalnog ubistva u Sarajevu ljubavna afera ubijenog Krše i Sarajkićeve supruge?

Hronika11.06.24, 10:46h

Kobna kafa: Da li je motiv brutalnog ubistva u Sarajevu ljubavna afera ubijenog Krše i Sarajkićeve supruge?
Kršo je, kako se saznaje, posljednji put bio u zatvoru zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Krajem marta ove godine uhapšen je u Konjicu, po potjernici sarajevske policije

 

 

Nihad Sarajkić (1992. godište) je sa 16 metaka ubio Anela Kršu (1985. godište) jučer na Vilsonovom šetalištu, a kako Klix.ba nezvanično saznaje, krvavom sukobu je mogla kumovati i navodna ljubavna afera Krše i Sarajkićeve supruge.


Preliminarni rezultati istrage govore da je Kršo navodno bio u ljubavnoj vezi sa Sarajkićevom partnericom i da je taj odnos bio povod sukoba. Uprkos Sarajkićevim pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je upućivao prijetnje.


Kršo je, kako se saznaje, posljednji put bio u zatvoru zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Krajem marta ove godine uhapšen je u Konjicu, po potjernici sarajevske policije. U trenutku hapšenja bio je naoružan, a u pretresu stana pronađeno je još jedno vatreno oružje bez dozvole.


Mjesec ranije, u februaru, podnesena je još jedna krivična prijava protiv njega. U policijskim dosjeima su poznate i njegove pucnjave po Sarajevu piše Klix, a prenosi Crna Hronika.


No, očito da je Sarajkić odlučio uzeti stvari u svoje ruke i nažalost sve riješiti ubistvom. Sve je isplanirao na način da je pozvao Kršu u kafić koji se nalazi na Kovačićima gdje su skupa sjedili jučer poslijepodne da bi potom, kada su završili razgovor, krenuo za njim i ispalio 16 metaka iz pištolja.


Sarajkić je zatim sam pozvao policiju, rekao šta je učinio i sačekao ih na mjestu ubistva te priznao krivično djelo. Sarajkić nije bio poznat policiji kao osoba sklona vršenju prekršaja i krivičnih djela.


Tužitelj Tužilaštva KS je naredio obdukciju koja će pokazati koliko je metaka pogodilo ubijenog. Sarajkić je trenutno na kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a KS, a tokom dana bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva.

 

 

(DEPO PORTAL/jk/video Crna Hronika)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook