Krenuli po sladoled

Nezapamćena tragedija u bh. gradu: Maloljetnik za volanom izgubio kontrolu nad vozilom, suvozač preminuo u bolnici

Hronika11.06.24, 08:40h

Nezapamćena tragedija u bh. gradu: Maloljetnik za volanom izgubio kontrolu nad vozilom, suvozač preminuo u bolnici
U automobilu su se nalazila dva maloljetna lica koja su krenuli u prodavnicu po sladoled, dedinim automobilom

 

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u mjestu Goruša kod Visokog u kojoj je učestvovalo jedno putničko motorno vozilo marke Škoda Fabia teško je povrijeđen 16-godišnjak koji je ispao iz vozila.
 

U automobilu su se nalazila dva maloljetna lica koja su krenuli u prodavnicu po sladoled, dedinim automobilom. Nažalost maloljetno lice je izgubilo život u Kantonalnoj bolnici.
 

Kako je potvrđeno portalu Crna-Hronika, za volanom se nalazio 15-godišnji vozač koji je iz još neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad svojim vozilom, ostvario kontakt sa zidnom ogradom te vozilo izvrnuo na bok.
 

Iz vozila je ispao 16-godišnji B.E. koji je hitno prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenici u kojoj je u danas nažalost izgubio život.
 

Ovu informaciju potvrdio je portparol MUP-a ZDK Samir Valentić.
 

-Nesreća dogodila u 15:50 ( 8.6.2024. godine) u mjestu Podvici – Goduša u kojoj je učestvovalo putničko motorno vozilo marke Škoda koje je izvršilo slijetanje sa kolovoza. Za volanom navedenog vozila upravljao je P.A. (15) iz Visokog dok je B.E. (16) priliko nesreće ispao iz vozila.”

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook