FAZA OPORAVKA

Nevolje se nastavljaju: Doktor koji je operisao Novaka Đokovića ima loše vijesti, mali su šanse za...

Sport10.06.24, 18:58h

Nevolje se nastavljaju: Doktor koji je operisao Novaka Đokovića ima loše vijesti, mali su šanse za...
Tokom 45 minuta koje smo proveli sa Novakom, njegovim timom i ljekarom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u vezi s tim da će sve zavisiti od reakcije njegovog koljena. Postepenim povećanjem opterećenja, vidjet ćemo da li će koljeno ostati suho i bez otoka ili bola - izjavio je dr. Gerometta

 

 


Antoine Gerometta, ljekar koji je operisao Novaka Đokovića zbog povrede desnog koljena zadobijene tokom meča osmine finala Roland Garrosa, izrazio je pesimizam u vezi sa brzim povratkom na teren.


Đoković je u pet setova savladao Argentinca Cerundola, ali je zbog povrede morao da se povuče iz takmičenja i odustane od susreta sa Casperom Ruudom.


Operacija je prošla uspješno, a Đoković je trenutno u fazi oporavka. Iako je operacija bila bez komplikacija, Gerometta ne vjeruje da će Đoković biti spreman za treći Grand Slam turnir sezone.


Wimbledon je zakazan za period od 1. do 14. jula, a Gerometta je za ugledni "L‘Equipe" izjavio da su šanse za potpuni oporavak u naredne tri sedmice vrlo male.


- Tokom 45 minuta koje smo proveli sa Novakom, njegovim timom i ljekarom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u vezi s tim da će sve zavisiti od reakcije njegovog koljena. Postepenim povećanjem opterećenja, vidjet ćemo da li će koljeno ostati suho i bez otoka ili bola. Napredak će zavisiti od dana do dana, ali je nemoguće predvidjeti stanje za sedmicu ili dvije. Da bude na 100 posto za tri sedmice, to zaista djeluje teško ostvarivo - izjavio je doktor.


Đoković bi na Wimbledonu trebao braniti prošlogodišnje finale, ali je pitanje da li će biti u stanju da ove sezone uopšte igra na travi, prenosi Sport1.

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook