Potpisao ugovor

Elvir Rahimić novi sportski direktor FK Željezničar

Sport10.06.24, 12:34h

Elvir Rahimić novi sportski direktor FK Željezničar
U igračkoj karijeri nosio je dresove živiničkog Slavena, Bosne iz Visokog, slovenskog Interblocka, austrijskog Vorwatsa, Anzhija, te je punih 13 godina igrao za CSKA iz Moskve sa kojim je osvojio 17 trofeja

 

 

Proslavljeni bh. fudbaler, Elvir Rahimić, novi je sportski direktor Fudbalskog kluba Željezničar, a potpisao je ugovor na godinu dana uz opciju automatskog produženja na još jednu godinu, potvrđeno je iz kluba.

 

Elvir Rahimić je rođen 4. aprila 1976. godine u Živinicama. U igračkoj karijeri nosio je dresove živiničkog Slavena, Bosne iz Visokog, slovenskog Interblocka, austrijskog Vorwatsa, Anzhija, te je punih 13 godina igrao za CSKA iz Moskve sa kojim je osvojio 17 trofeja. Igračka je legenda ruskog velikana s kojim je podigao i trofej Kupa UEFA.

 

Nakon što je okačio kopačke o klin, ostao je u CSKA i od 2014. do 2022. godine je obnašao nekoliko funkcija u Akademiji CSKA Moskve. Uporedo je tri godine bio pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije BiH, te je dvije godine radio kao skaut za NSBiH.

 

Rahimić je vlasnik UEFA Pro licence.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook