FOTO/ čarolija u glavnom gradu

Zavirite na Austrijski bal u sarajevskoj Vijećnici: Bajka će trajati do ranih jutarnjih sati

Kultura08.06.24, 22:15h

Gala večer počela je u 20 sati, goste koji su defilirali crvenim tepihom pratio je Vojni orkestar Oružanih snaga BiH, a fanfare su označile oficijelni početak bala. Šesnaest mladih debitanata započelo je svoj prvi ples...

 

 

Četvrti Austrijski bal u Bosni i Hercegovini otvoren je večeras u jednom od najljepših objekata regiona, sarajevskoj Vijećnici.


Sarajevsku balsku bajku uveličat će 700 umjetnika iz BiH, regije, Evrope, pijanista Rober Verner. Prvi put nastupa i Sarajevska filharmonija, a ovaj bal će ostati upamćen i po tome što je prvi put u Evropi, u Sarajevu, izvedena plesna tačka Corte el Bonche.


Gala večer počela je u 20 sati, goste koji su defilirali crvenim tepihom pratio je Vojni orkestar Oružanih snaga BiH, a fanfare su označile oficijelni početak bala.


Šesnaest mladih debitanata započelio je svoj prvi ples, a nakon toga je podijum bio otvoren za plesne performanse gostiju, ljubitelja klasičnog plesa, salse, tanga, opere, baleta. 


Na ovom sarajevskom balu, između ostalih, nastupio je i prvak opere Narodnog pozorišta Sarajevo, dobitnik brojnih nagrada i priznanja, bariton Marko Kalajanović.


Učešće na balu uzimaju i plesni par Lovro Petraković iz Hrvatske i Adriana Glowacka iz Poljske koji nastupaju na međunarodnim turnirima pod našom zastavom, Sensual bachata s El Panuelo koreografijom, KUD Jedinstvo iz Splita s tačkom Hrvatskog salonskog kola, Bella Arte iz Sarajeva.


Plesnu salsa tačku Mambo Madness predstavljaju dvije plesne grupe Baila Conmigo i La Negrita iz Splita.


Grad Beč je i ove godine poslao poklone za sve dame.


Trajanje programa je planirano do tri sata ujutro.


Organizatori Austrijskog bala u BiH su Udruženje Austrijski bal u BiH, Grad Sarajevo, uz podršku Delegacije Evropske unije u BiH i Ambasade Republike Austrije u BiH.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook