SAMO TRI SASTOJKA

Arapske tajne ljepote: Njihov čarobni napitak protiv starenja, zbog njega žene sa 45 izgledaju kao da imaju 25 godina

ŽENA iN08.06.24, 15:44h

Arapske tajne ljepote: Njihov čarobni napitak protiv starenja, zbog njega žene sa 45 izgledaju kao da imaju 25 godina
Zanimljivo je da se ovaj recept za ljepotu uzima dva puta godišnje, a priprema se veoma lako

 

 


Kada biste pitali bilo koju ženu na svijetu da li bi rado isprobala recept za ljepotu i tako godinama ostala mladolika, odgovor bi sigurno bio potvrdan.


Ali kako je starenje prirodan proces i ne može se zaustaviti, mudre Arapkinje s koljena na koljeno prenose recept za ljepotu koji daje rezultate.


Zanimljivo je da se ovaj recept za ljepotu uzima dva puta godišnje, a priprema se veoma lako.


Od sastojaka bit će vam potrebno:


100 ml soka od limuna

200 grama meda

50 ml maslinovog ulja


Priprema:


Pomiješajte sve sastojke i uzimajte po jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno na prazan stomak. Znači, 15 do 20 minuta prije obroka.


Nakon što pojedete cijelu smjesu napravite pauzu u trajanju od pola godine. Važno je napomenuti da dok traje pauza svakog dana konzumirate čaj od đumbira.


Žene Bliskog istoka koriste prirodnu vodu za čišćenje, prije svega vodicu ružinog cvijeta jer ima umirujuće djelovanje i liječi upale i crvenilo kože.


Poznato je da arapske žene žude za blijedom kožom kao svojim idealom ljepote. Uobičajena je upotreba prirodnih izbjeljivača poput soka od limuna.


Takođe, kurkuma je najčešće korišćeni sastojak njihovih domaćih maski.


Recept za ljepotu arapskih dama ne sadrži slučajno ova tri izuzetno dragocena sastojka.


Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam. Kroz historiju se koristilo za saniranje opekotina, njegu kože, pa čak i za čišćenje organizma.


Djelotvornost maslinovog ulja nije samo površna i ono vam može pomoći u borbi protiv upornih crevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica, posebno je odličan borac protiv kandide.


Limunov sok, ako se redovno konzumira, pomoći će odbrambenim snagama organizma, alkalizovati tijelo, podmladiti ga i očistiti. Limun takođe neutralizuje slobodne radikale, poboljšava pamćenje i čisti kožu kojoj daje tonus, te je podmlađuje.


Med u svakom obliku prirodno sadrži hranljive materije i enzime, koji imaju niz zdravstvenih prednosti i medicinsku upotrebu. Med se tokom historije koristio kao narodni lijek za dobro zdravlje, imunitet i mnoga stanja.


(Hello.rs/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook