Užasan snimak

Bećareva historija beščašća: Kako je ‘ugledni novinar’ pozivao na klanje

Front01.06.24, 19:45h

Bećareva historija beščašća: Kako je ‘ugledni novinar’ pozivao na klanje
A da Bećaru, inače uredniku Radija BIR koji ne krije naklonost SDA, prema svmu sudeći, takvi istupi nisu strani, svjedoči još jedan njegov performans, odnosno audiosnimak

 

 

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i Pravde, prije nekoliko dana napisao je da je Ismet Bećar brutalno napao članicu NiP-a (Ajla Milišić Pepić, op.a.) zbog glasanja na sjednici Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine za sudiju Ustavnog suda BiH.
 

"Napad je na vjerskoj i ljudskoj osnovi jedan od najodvratnijih koje sam vidio. Ispod su komentari koji pozivaju na nasilje i nabijanje na kolac.


Svjedoci smo bolesne kampanje zbog izbora Vukoje, napada medijske mašinerije o kojoj često govorim, izjava raznih mešalića, kapidžića, zahiragića, ezhera i ostalih lažova kojima je normalno da SDA glasa i izabere Matu, a izdaja je da Trojka i posebno NiP glasa i izabere Marina.
 

Kad izađe predsjednik SDA i kaže kako su davali mnogo više pozicija HDZ-u nego što im pripada to ovi lažovi zovu patriotizmom", napisao je, između ostalog, Konaković.
 

A da Bećaru, inače bivšem uredniku Radija BIR koji ne krije naklonost SDA, prema svmu sudeći, takvi istupi nisu strani, svjedoči još jedan njegov performans, odnosno audiosnimak.
 

"Kolji redom, krvca nek se lije, nigdje Vlaše ostati ne smije. Kolji, Aljo, i tekbire uči, nek se Njegoš u tvom jarku muči.


Nek priziva popa i kandilo, znat će Srbin šta je tursko bilo", navodi na spomenutom glas za koji Insajder-media piše da pripada upravo Ismetu Bećaru.
 

"Kako nam je potvrđeno iz više izvora, glas na ovom stravičnom audiosnimku pripada Ismetu Bećaru, glavnom uredniku Radio BIR-a, koji je na nedavno održanim općim izborima u Bosni i Hercegovini bio PR Kantonalnog odbora SDA u Kantonu Sarajevo", piše Insajder-media.
 

Snimak možete poslušati OVDJE.

 

(Raport, DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook