Ranije se izjašnjavala kao Srpkinja, međutim...

Samo u BiH: Dragana Čavka postala Bošnjakinja, izglasana u Upravni odbor RTRS

Hronika29.05.24, 16:51h

Samo u BiH: Dragana Čavka postala Bošnjakinja, izglasana u Upravni odbor RTRS
Čavka na svom Facebooku, inače, kači fotografije na kojima se vidi da slavi Vaskrs, citira riječi Milorada Dodika i poručuje: “Mi nismo genocidan narod”

 

 

Narodna skupština RS sinoć je birala i članove Upravnog odbora Radio-televizije Republike Srpske, a najviše bure izazvao je predloženi kandidat iz reda bošnjačkog naroda.


Komisija za izbor i imenovanja NSRS predložila je da to bude Dragana Čavka i NSRS je izglasala. Čavka se ranije, u nekoliko izbornih ciklusa, izjašnjavala kao Srpkinja, od majke Jevrosime.
 

Na to je ukazao i poslanik Nebojša Vukanović, dok je bošnjački potpredsjednik NSRS Mirsad Duratović rekao da uopšte ne poznaje Čavku, piše Srpskainfo.

 

Ona je kadar SP, nekada je bila pomoćnica ministra trgovine i turizma RS, a onda je na sjednici Vlade RS 14. septembra prošle godine imenovana za pomoćnicu ministarke finansija Zore Vidović.
 

Međutim, nikada nije preuzela funkciju jer odluka o imenovanju nikada nije objavljena u Službenom glasniku RS.
 

Čavka na svom Facebooku, inače, kači fotografije na kojima se vidi da slavi Vaskrs, citira riječi Milorada Dodika i poručuje: “Mi nismo genocidan narod”.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook