VIDEO/ Okupljanje na Ilidži

Barbarez: Želimo vratiti kult reprezentacije i vjeru navijača u ovaj tim

Sport29.05.24, 16:23h

Barbarez: Želimo vratiti kult reprezentacije i vjeru navijača u ovaj tim
Barbarez očekuje da će do kraja dana svi pozvani igrači doći, te da će u narednim danima početi raditi na njegovim zamislima i načinu na koji želi da reprezentacija igra

 

 

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine danas se okupljaju na Ilidži, gdje će se pripremati za prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

 

Selektor Sergej Barbarez u svom debiju na klupi reprezentacije BiH imat će težak posao da sastavi ekipu za ovaj prijateljski dvomeč, s obzirom da je se nekoliko standardnih reprezentativaca oprostilo od reprezentacije, dosta igrača je povrijeđeno, a neki su se odbili odazvati pozivu u državni tim.

 

- Moramo pokušati vratiti kult reprezentacije i vjeru navijača u ovaj tim. Rezultat u ovom mečevima neće biti u prvom planu, ali naravno da idemo pobati nešto uraditi - kazao je Barbarez na današnjoj konferenciji za medije.

 

Kako je kazao, Kolašinac je ranije završio sezonu zbog povrede, ali priključit će se ekipi u Italiji. Naveo je i da prihvata odluku Davida Vukovića da se ne odazove, te da ne može u ovom trenutku kazati da li su za njega zauvijek zatvorena vrata reprezentacije.

 

Barbarez očekuje da će do kraja dana svi pozvani igrači doći, te da će u narednim danima početi raditi na njegovim zamislima i načinu na koji želi da reprezentacija igra.

 

Reprezentativci BiH, golman St. Paulija Nikola Vasilj i defanzivac Zuricha Nikola Katić ističu da je u taboru reprezentacije BiH odlična atmosfera i vjeruju da će svi igrači u narednim mečevima dati svoj maksimum.  

 

Vasilj je naglasio da mu godi što je sada opcija za prvog golmana reprezentacije, te da u Njemačkoj igra dosta kvalitetnih bh. nogometaša.

 

- Ipak, mislim da nije važno gdje ko igra, već da svi na terenu damo sve od sebe. Očekuju nas dvije utakmice protiv snažnih protivnika protiv kojih jedva čekamo da igramo i siguran sam da ćemo dati svoj maksimum – izjavio je Vasilj.

 

Katić, koji će imati priliku da debituje u dresu selekcije BiH, ističe da je doček u taboru selekcije BiH bio odličan, te da je atmosfera oko repezentacije pozitivna.

 

- Nogometni savez me kontaktirao prvi put kako treba. BiH je moja država u kojoj žive moji roditelji. Emir Spahić i Saša Papac su došli kod mene, Ninoslav Milenković je zvao i tada sam vidio da su ozbiljni - objasnio je.

 

Dodaje da je uvijek imao želju da igra za reprezentaciju, kao i da je uvijek imao veliku motivaciju jer dolazi iz male sredine.

 

- Ostvario sam mnogo u karijeri, ali mslim da me čeka još mnogo toga. Na meni je da treniram i dat ću sve od sebe da pomognem raprezentaciji – zaključio je Katić.


 
Najbolji nogometaši BiH 3. juna će gostovati selekciji Engleske u Newcastleu, a šest dana kasnije će igrati protiv Italije u Empoliju.

 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook