Nije bio problematičan

Novi detalji incidenta u školi u Sarajevu: Učenik kupio nož, pedagogica spriječila krvoproliće

Hronika29.05.24, 14:48h

Novi detalji incidenta u školi u Sarajevu: Učenik kupio nož, pedagogica spriječila krvoproliće
Incident se desio tokom odmora, a do tada je 15-godišnjak bio miran i ništa nije upućivalo na to da će napasti kolege

 

 

Velika drama odvijala se jučer u Osnovnoj školi "Behaudin Selmanović" u sarajevskom naselju Briješće, kada je jedan učenik devetog razreda izboden.

 

Njega je oštrim predmetom napao vršnjak iz škole, nakon čega je dječak prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je sinoć operisan.

 

Iz policije je rečeno da je povredu oštrim predmetom zadobio još jedan učenik devetog razreda, kojem su konstatirane lakše tjelesne povrede.

 

Maloljetnik, koji je počinio napad,  jučer je uhapšen zbog osnova sumnje da je "počinio krivična djela ubistvo u pokušaju i lakša tjelesna povreda".

 

No, Avaz otkriva detalje incidenta koji je šokirao i uposlenike i ostale učenike ove škole. Naime, kako saznajemo, mladić koji je izvršio napad na vršnjake odličan je učenik. 

 

Međutim, još nikome nije jasno zašto se odlučio napasti kolege i šta je tome prethodilo. 

 

Saznaju da je nož kojem je izbo vršnjake, jednog ciljano, a drugog, koji je pokušao zaštiti kolegu, kupio, što je potvrdio i njegov otac. Tačnije, otac je u izjavi tužiocu kazao da nož nije iznesen iz kuće.

 

Incident se desio tokom odmora, a do tada je ovaj 15-godišnjak bio miran i ništa nije upućivalo na to da će napasti kolege.

 

Prema informacijama Avaza , krvoproliće je spriječila pedagogica škole, koje je kada je vidjela šta se dešava,  odgurnula dječaka i oduzela mu nož. 

 

Maloljetnik će danas biti predat u nadležnost Tužilaštva KS.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook