Raspodjela sredstava

Forto se sastao s direktorima BHRT-a i FTV-a: Dolazi li napokon kraj agonije?

Mediji29.05.24, 13:54h

Forto se sastao s direktorima BHRT-a i FTV-a: Dolazi li napokon kraj agonije?
Direktor Šabić se zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika u sivom domu

 

 

 

Na inicijativu ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edina Forte, danas je u prostorijama Ministarstva održan radni sastanak sa direktorima BHRT-a i RTV FBiH, Belminom Karamehmedovićem i Džemalom Šabićem, kako bi se prevazišla situacija u kojoj se posljednjih 15 godina nalaze javni emiteri.

 

Kako je istakao ministar Forto, u narednim danima bit će potpisan sporazum kojim će biti riješeno pitanje raspodjele prikupljenih sredstava sa računa Elektroprivrede BiH, sve kako bi bile isplaćene plaće radnicima u obje medijske kuće.

 

Direktori su podržali napore ministra Forte i dali saglasnost za potpisivanje navedenog sporazuma, čime bi se spriječilo daljnje nanošenje štete ovim kompanijama.

 

- Na putu smo da pronađemo opciju da se sredstva od RTV takse sa računa Elektroprivrede BiH rasporede, pa makar i privremeno. Što se tiče BHRT-a, dat ćemo sve od sebe da budemo dio rješenja a ne dio problema - kazao je direktor Karamehmedović.

 

Direktor Šabić se zahvalio svim stranama na uloženim naporima, a posebno Ministarstvu kako bi se ovaj problem što prije riješio na zadovoljstvo svih radnika u sivom domu.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook