Prikazano na displeju

Dodik objavio sliku sa rezultatima glasanja o rezoluciji, pažnju privlači zastava BiH

Front29.05.24, 12:55h

 Dodik objavio sliku sa rezultatima glasanja o rezoluciji, pažnju privlači zastava BiH
Ispod ovih zastava napisan je broj 84 što predstavlja broj države koje su podržale usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

 

 

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, na društvenoj mreži X objavio je fotografiju jednog LED displeja koji je montiran na objekat koji se nalazi na području manjeg bh. entiteta.

 

Međutim, u ovoj priči to je manje bitno s obzirom da je u fokusu sadržaj onoga što je prikazano na LED displeju. Na jednoj strani prikazani su grbovi Srbije i manjeg bh. entiteta, a ispod njih napisan je broj 109.

 

Na drugoj strani nalaze se zastave Hrvatske, Njemačke, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i ono što je posebno interesantno, prva zvanična zastava Bosne i Hercegovine u javnosti poznatija kao zastava sa ljiljanima. 

 

Ispod ovih zastava napisan je broj 84 što predstavlja broj države koje su podržale usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

 

Broj 109, napisan ispod grbova Srbije i bh. entiteta RS očigledno simbolizuje broj države koje su bile protiv, suzdržane ili nisu uopšte glasale o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

 

banja-luka-rezolucija

 

- Ovako danas izgleda Republika Srpska, jedna poruka - Ponosne Srpska i Srbija, napisao je Dodik koji je, poput ostalih političkih zvaničnika iz Srbije i manjeg bh. eniteta, usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici predstavio kao "pobjedu srpskog naroda".

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook