sezonska linija

I ovog ljeta ćete moći vozom na more: Evo kada počinje saobraćati linija Sarajevo - Ploče

Hronika28.05.24, 20:53h

I ovog ljeta ćete moći vozom na more: Evo kada počinje saobraćati linija Sarajevo - Ploče
Karte treba kupiti najkasnije dan prije putovanja do 12 sati, a prilikom kupovine potrebno je ostaviti ime i prezime, godinu rođenja i broj pasoša

 

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) su objavile da će sezonski putnički voz Sarajevo - Ploče - Sarajevo biti u funkciji od 28. juna do 1. septembra, petkom, subotom i nedjeljom. Raspored vožnje je sljedeći: voz iz Sarajeva kreće u 7:15 sati, dolazi u Ploče u 10:36 sati, povratni voz iz Ploča je u 18:26 sati, a dolazi u Sarajevo u 21:51 sati.

 

Cijena jednosmjerne karte iznosi 25 KM, dok je povratna karta 41,40 KM i vrijedi mjesec dana. Popusti se nude za određene kategorije putnika: Studenti, novinari, penzioneri i grupe od više od šest odraslih putnika imaju 30% popusta. Djeca od 4 do 12 godina, slijepe osobe i njihova pratnja, te grupe od više od 30 odraslih putnika imaju 50% popusta.

 


Karte treba kupiti najkasnije dan prije putovanja do 12 sati, a prilikom kupovine potrebno je ostaviti ime i prezime, godinu rođenja i broj pasoša. Karte se mogu kupiti na prodajnim mjestima u Sarajevu, Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Čapljini, dok se karte za putovanje iz Ploča kupuju kod konduktera u vozu.

 

Zbog uvođenja sezonskog voza, promijenjeni su termini polazaka poslijepodnevnog voza iz Čapljine za Sarajevo: Čapljina: 19:29 sati, Mostar: 19:56 sati, Konjic: 20:45 sati, Hadžići: 21:34 sati. Ova procedura kupovine karata je obavezna radi efikasnije carinske kontrole i smanjenja zadržavanja pri prelasku državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske u Čapljini.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook