IZNOSI OSTAVLJAJU BEZ RIJEČI

Hrvatsko primorje sve skuplje: Cijene kafe šokirale turiste

Biznis Klub27.05.24, 14:50h

Hrvatsko primorje sve skuplje: Cijene kafe šokirale turiste
Da cijene nisu "napuhane" samo na moru, pokazuje i jedan račun iz Zagreba

Redakciji Večernjeg lista javilo se nekoliko čitatelja  sa računima iz Malog Lošinja, Opatije, Zagreba i Murtera

 

Iz godine u godinu građane sve više iznenađuju cijene u ugostiteljskim objektima, posebice na Jadranu tijekom toplijih mjeseci. Fokus je ponajprije na cijenama kave, mnogima omiljenoga napitka, pa je tako s približavanjem turističke sezone počela i sezona fotografiranja računa i uspoređivanja iznosa. S obzirom na neke cijene koje se naplaćuju već ovoga maja, čini se kako bi odlazak na kavu mogao postati luksuz.

 

Primjerice, prije nekoliko dana Večernji. hr je objavio  račun s Hvara na kojemu se vidi kako kafa s mlijekom košta 4,50 eura, odnosno gotovo 34 kune. 

 

Na Malom Lošinju, primjerice gazirani sok košta 4,50 eura, a macchiato 3,20 eura. Uz to, naplaćena  je naknada za uslugu od 0,39 eura pa je njezin račun za dva napitka ispao 8,09 eura.

 

Čitatelj je poslao račun iz Opatije koji, kako je kazao, pokazuje "napuhane cijene". Naime, na računu od 9. maj  vidi se kako espresso košta 5 eura, veliki cappucino 6 eura, a nescaffe od vanilije 6,50 eura. Uz nekoliko kafa, na računu se našao i koktel koji je plaćen 13 eura. 

 

Da cijene nisu "napuhane" samo na moru, pokazuje i jedan račun iz Zagreba. Naime, čitatelj iz Dubrovnika sjeo je u kafić u jednom zagrebačkom trgovačkom centru pa se zapitao zašto su cijene tolike u zatvorenom prostoru s pogledom na pokretne stepenice. On je tamo kafu s mlijekom platio 4 eura, a sok od 0,20l 3,90 eura. "Kako se onda iščuđavate cijenama na lokacijama sa pogledom na more ili glavnim ulicama", upitao je. 


S druge strane, još je jedan čitatelj poručio kako ima i pozitivnih primjera. On je zabilježio kako je 19. maja na Murteru espresso platio 1,30 eura. Uz to, napomenuo je kako je riječ o objektu koji se nalazi prvi red do mora.

 

(DEPO PORTAL/af; Foto: Ilustracija)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook