Posvećeno Kralju Rock'n'Rolla

Tematsko veče u AG-u: STILL CRAZY svira hitove Elvisa Presleya i njemu srodnih izvođača

DEPO CLUBBING27.05.24, 14:20h

Tematsko veče u AG-u: STILL CRAZY svira hitove Elvisa Presleya i njemu srodnih izvođača
Koncert „Crazy svira Elvisa“ počinje u 21:00 sat, a cijena putovanja nazad u 1954. godinu je 5 KM

 


Povodom 70 godina od prvog singla Elvisa Presleya, sarajevski bend STILL CRAZY će u srijedu, 29. maja, u klubu “AG” izvoditi tematski program koji će biti posvećen najvećim hitovima Kralja Rock'n'Rolla i njemu srodnih izvođača. 


Still Crazy je sarajevski klupski cover-band koji postoji od 2006. godine. Publika ih prepoznaje po liberalnim i beskompromisnim izvedbama u žanru classic rocka, country rocka, bluesa, glam rocka.


„Crazy svira Elvisa“ je najnoviji u nizu tematskih projekata benda Still Crazy koji je 2017. godine, u „Pozorištu mladih“, izveo koncerte „Crazy svira Dylana“ povodom Bobove Nobelove nagrade, i „Crazy svira Pettyja“ u čast prerano preminulog Tom Pettyja“.


Crazy je 2018. godine u sarajevskoj Jazzbini obilježio 50 godina od prvog jugoslovenskog pop-rock LP-ja koncertom „Crazy svira Mlinareca“, a koncertom „Crazy svira Younga“ u sarajevskom AG-u su obilježili i 50 godina od prvog albuma Neila Younga i Crazy Horse. 


Godine 2021. su u se tematskom svirkom posvećenom Stonesima, u Jazzbini oprostili od Charlie Wattsa a svirkom posvećenom Allman Brothersima su obilježili i 50 godina od smrti gitarističkog heroja Duane Allmana. 


Takođe, 2023. godine su, povodom 50 godina od vrhunca glam-rocka pripredili tematski koncert „Crazy plays Bowie and Glam Rock“. 

   
Koncert „Crazy svira Elvisa“ počinje u 21:00 sat, a cijena putovanja nazad u 1954. godinu je 5 KM.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook