Tijelo još uvijek nije pronađeno

Moguć pomak u istrazi ubistva Danke Ilić? U tužilaštvu danas saslušana dva nova svjedoka

Hronika27.05.24, 13:55h

Moguć pomak u istrazi ubistva Danke Ilić? U tužilaštvu danas saslušana dva nova svjedoka
Podsjetimo, Srđan Janković iz borskog sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot terete se da su 26. marta u Banjskom polju službenim automobilom JKP "Vodovod", čiji su radnici, udarili djevojčicu Danku koja je izašla na put

 

 

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje dva nova svjedoka u istrazi ubistva Danke Ilić (2) iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP "Vodovod" iz Bora, Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50).
 

Kako Kurir saznaje, u pitanju je svjedok Goran Pavić, direktor JKP "Vodovod" iz Bora, koji je, podsjetimo, dao ostavku nakon hapšenja Dragijevića i Jankovića. Pored njega saslušan je i prijatelj osumnjičenog Srđana Jankovića, od koga je Janković ranije često pozajmljivao autombil.


- Sada već bivši direktor borskog "Vodovoda" dao je izjavu vezanu za putne naloge od 26. marta kada je Danka nestala i sve podatke o tome kada su uhapšeni otišli na intervenciju toga dana, kada su se vratili, ko ih je od kolega vidio, šta su pričali sa kolegama i da li on nešto o tome zna šta su pričali sa kolegama. Takođe, pitan je i o svemu što je vezano za njihovo kretanje i narednih dana, do hapšenja 4. aprila, odnosno da li su koristili službeno vozilo i narednih dana, da li su eventualno bez prijave uzimali vozilo - kaže izvor i dodaje da je drugi svjedok Jankovićev prijatelj odgovarao na pitanja u vezi sa automobilom.
 

- Pitali su Jankovćevog prijatelja da li je Jankoviću pozajmljivao automobil u periodu od 26. marta do 4. aprila kada je Janković uhapšen, ne bi li se eventualno došlo do saznanje da li je Janković možda tim autom premjestio tijelo - kaže izvor i dodaje:
 

- Tužilaštvo će upoređivati izjave svjedoka sa izjavama osumnjičenih i drugih svjedoka, a ako dođe do određenih poklapanja, može se reći da će doći do pomaka u istrazi, kada je riječ o otkriću lokacije gdje je premješteno tijelo Danke Ilić.


Podsjetimo, Srđan Janković iz borskog sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot terete se da su 26. marta u Banjskom polju službenim automobilom JKP "Vodovod", čiji su radnici, udarili djevojčicu Danku koja je izašla na put.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook