ODRASTAO U NEIMAŠTINI

Procijenjeno bogatstvo 'čarobnjaka': Čola je velika zvijezda, ali Dino Merlin 'teži' je za čak 80 miliona

Showbizz25.05.24, 21:02h

Procijenjeno bogatstvo 'čarobnjaka': Čola je velika zvijezda, ali Dino Merlin 'teži' je za čak 80 miliona
Merlin je, nakon prozivki na račun svog sadašnjeg materijalnog stanja i luksuza, odlučio da progovori i ispriča kako su izgledali njegovi teški dani u prošlosti

 

 


Pjevač Dino Merlin danas uživa u velikoj popularnosti koju je stekao zahvaljujući svojim hitovima, međutim u prošlosti nije sve bilo tako idealno kod njega.


Naime, pjevač je odrastao u velikoj nemaštini, zbog čega je kao dijete bio uskraćen za mnoge stvari.


Merlin je, nakon prozivki na račun svog sadašnjeg materijalnog stanja i luksuza, odlučio da progovori i ispriča kako su izgledali njegovi teški dani u prošlosti.


- Živjeli smo težak život i nisam imao mogućnost da idem na more. Sada kada je sve došlo na svoje mjesto, mogu malo i da plovim. Nemam nikakvu grižu savjesti, ni zbog broda koji imam, ni zbog ljubavi prema moru - rekao je Dino Merlin tada.


Životna priča Dina Merilina obuhvata njegovo djetinjstvo, priču o izazovima koje je nosilo breme slave i naposletku o uspješnoj karijeri.


Biografija Dina Merlina je ujedno i svjedočanstvo o burnom životu Balkana, u kojem postoje i neke lijepe veze, one koje se osjete kroz muziku i odnos publike prema zajedničkim muzičkim zvijezdama.


Dino Merlin rođen je 12. septembra 1962. godine u Sarajevu, a pravo ime mu je Edin Dervišhalidović.


Lična priča Dina Merlina duboko zrači tugom, izazovima i trijumfom. Rodio se u skromnoj porodici, a kada je imao samo sedam godina otac ih je napustio, ostavljajući ga da odrasta uz majku.


S obzirom na finansijske poteškoće, veoma rano je započeo da radi, čak u fabrici, dok je muzika uvijek bila njegova strast, s posebnim naglaskom na gitaru.


Intimni detalji njegovog života su rijetki, umjesto toga, sve što ga muči pronalazi izlaz kroz stihove njegovih pjesama.


Iako rijetko kad govori o privatnom životu, jednom prilikom priznao je da je svom ocu oprostio napuštanje, ali da to ne znači da je zaboravio.


- Moj otac je bio stolar, a majka bula, odnosno muslimanska sveštenica. Imao sam teško djetinjstvo: otac je napustio porodicu kad je meni bilo sedam, a mojoj sestri Amini pet godina. Mama se trudila da nam da sve što je bilo u njenoj moći, tako da ipak nismo previše oskudijevali. Imao sam bicikl, polovne skije i jabuku svake večeri prije spavanja, što je, zapravo, dosta. Mnogi u ono doba nisu imali ni to - rekao je Dino Merlin za Informer.ba.


U sretnom je braku već skoro četiri decenije, sa suprugom Amelom, sa kojim ima kćerku Naidu i sina Hamzu.

 

dino-merlin-sa-suprugom


Portal Celebrity Net Worth Merlinovo bogatstvo procijenio je na 100 miliona dolara, što je za 80 miliona veće od bogatstva Zdravka Čolića koji je jednako popularan kao njegov kolega Dino Merlin.


Naime, Čola važi za najveću zvijezdu na Balkanu, a prema posljednjim podacima, njegovo bogatstvo se procjenjivalo na 25 miliona eura, prenosi Express.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook