ŠOKANTNA ŽIVOTNA PRIČA

'Zatekla je oca i muža u krevetu': Dramatično iskustvo slavne glumice zbog kojeg su svi zanijemili...

ŽENA iN25.05.24, 19:39h

'Zatekla je oca i muža u krevetu': Dramatično iskustvo slavne glumice zbog kojeg su svi zanijemili...
Užasnutu glumicu otac je dočekao riječima: "Draga, ti ga voliš, ja ga volim. Ne vidim u čemu je problem"

 

 

 

Život glumice Vanese Redgrejv (87), koja je publici poznata po ulogama u filmovima "Koriolan" i "Pisma Juliji", ispunjen je brojnim izazovima, na profesionalnom i privatnom planu. Osim uspona i padova koje je imala u karijeri dugoj 50 godina, bila je suočena sa nesvakidašnjim situacijama i u privatnom životu – njen otac i suprug su obojica bili biseksualci, piše Žena.rs


Kada je Vanesa Redgrejv prvi put vidjela pokojnog producenta i režisera Tonija Ričardsona, ništa nije moglo da nagovijesti iznenađujuće događaje koji će se odigrati nekoliko godina kasnije.


Sve je počelo u jednom restoranu, u koji je Vanesa došla sa kritičarem Bernardom Levinom. Tu je bio Toni, koga to nije obeshrabrilo jer je bio očaran njenom ljepotom još od trenutka kada ju je vidio u izvođenju Šekspirovog komada "Kako vam drago". Zato je Toni napisao ljubavnu poruku i zamolio konobara da je preda Vanesi, ali kako ona nije ponijela naočare, odmah je proslijedila papirić svom pratiocu Levinu, kako bi joj ga on pročitao. Kritičar je sa nevjericom na glas pročitao kratku poruku koja se završavala rečima: "I poruči gospodinu Levinu da se j..e !"


Nakon toga, Vanesa više nikada nije otišla na sastanak sa Levinom. Umjesto toga, započela je strasnu aferu sa Ričardsonom, koja je bila toliko intenzivna, da se Tonijev cimer žalio na polomljen namještaj i uništenu sobu koju je zatekao nakon što je Vanesa prespavala u njihovom stanu. Kada su Toni i Vanesa počeli da žive zajedno, takođe su se suočili sa tužbom koju je podigao stanodavac, zbog namještaja i zavjesa koji su bili pokidani nakon njihovog vođenja ljubavi. Prijatelji poznatog para su posvjedočili da oni imaju "nezasite životinjske apetite jedno prema drugom".

 

vanessa-redgrave-2


Međutim, kada su se glumica i režiser vjenčali 1962. godine, okolina nije bila ubijeđena da će oni biti sretni i zadovoljni do kraja života. Naime, uprkos ogromnoj strasti, na putu do Vanesine ljubavne sreće stajao je jedan problem – Toni Ričardson je bio biseksualac.


Javna tajna


Tonijevo seksualno opredjeljenje nije bilo tajna u Holivudu. Čak su se i njegovi prijatelji šalili da se on oženio 180 centimetara visokom Vanesom, samo zato što mu je odgovarala njena odjeća. Pa je i Vanesina majka, Rejčel, otvoreno sumnjala da Toni ima sklonost prema muškarcima, poučena iskustvom koje je doživjela sa svojim mužem i Vanesinim ocem, slavnim glumcem Majklom Redgrejvom, koji je bio biseksualac i imao afere sa muškarcima i ženama dok je Vanesa bila dijete.


Rejčel i Majkl se nikada nisu razveli, tako da je Vanesa odrasla u domu u kom su majka i otac spavali u odvojenim sobama i svako je imao svoje ljubavnike, a ponekada su imali i seksualne odnose u troje. Jedan od Majklovih ljubavnika se čak uselio u njihov dom, išao sa njima na odmore, vodio je Vanesu i njenu sestru u školu. Odrastajući u poremećenim porodičnim uslovima, glumica je odlučila da se u potpunosti posveti karijeri i da na taj način dobije očevo priznanje, za kojim je žudjela tokom čitavog perioda adolescencije.


Nakon udaje za Ričardsona, imala je nekoliko većih uloga u televizijskim filmovima i serijama, koji su učinili da njena glumačka karijera krene uzlaznim tokom. Sa druge strane, Toni se osjećao loše jer mu je četiri puta promakao Oskar za kog je bio nominovan, pa je pokušavao da pronađe utjehu u neprestanim izlascima zbog kojih je zapostavio svoju ženu, koja se oporavljala nakon što je rodila kćerku Natašu. 


Na jednoj od zabava, upoznao je osobu zbog koje se kasnije raspao njihov brak, ali ne muškarca, već ženu – Toni je za glavnu glumicu u svom novom filmu odabrao francuskinju Žanu Moro, u koju se nedugo zatim ludo zaljubio.


- Plašilo me je Tonijevo oduševljenje tom ženom. Prepoznala sam u njemu istu energiju koju je imao dok smo se mi zabavljali - priznala je tada Vanesa Redgrejv.


Žana Moro


Režiser je počeo sve više vremena da provodi sa Žanom Moro, uprkos činjenici da je sa Vanesom sada već imao dvoje djece – Džoeli je došla na svijet dvije godine nakon prve kćerke, Nataše.


- Osjećam se potpuno sluđeno. Žana ima nevjerovatnu seksualnu energiju i potpuno je drugačija od ostalih ljudi - priznao je Toni svojoj supruzi, koja se pored svega trudila da njihov brak nastavi da traje. 


Međutim, kada su se Toni i Žana Moro zbog snimanja filma preselili u Rim, Vanesa se osjetila poraženom i otišla u Rusiju, riješena da stavi tačku na njihov odnos, ali se nakon kratkog vremena ipak vratila, odlučivši da pokuša da izgladi stvari po posljednji put. Upravo ovaj trenutak je bio odlučujući za život poznate glumice, a povodom njega postoje dvije različite priče – neki smatraju da je, nakon Vanesinog povratka iz Rusije, Toni izjavio kako je više ne voli i kako želi razvod, dok druga priča ima scenario koji niko nije mogao da zamisli. 


Naime, Brajan Dezmond Hurst, režiser filma "Iza maske" u kome je Vanesa imala ulogu, otkrio je bliskim prijateljima događaj koji je zaista okončao njen petogodišnji brak sa Tonijem Ričardsonom. Prema njegovim riječima, kada se glumica jednog popodneva neočekivano rano vratila kući sa glavoboljom, zatekla je Ričardsona u krevetu sa njenim ocem. Užasnutu glumicu otac je dočekao riječima: "Draga, ti ga voliš, ja ga volim. Ne vidim u čemu je problem".


Bilo da je povod za razvod bio ovaj događaj ili Tonijeva afera sa Žanom Moro, dvoje bivših supružnika su nakon svega ostali u prijateljskom odnosu.


- Ako nekoga volite, zaista je glupo da prekinete svaki kontakt sa njim. To što više nemate razloga da živite zajedno, ne znači da ne treba sačuvati bar nešto što vas povezuje - objasnila je svoju odluku.

 

vanessa-redgrave


Samo nekoliko nedjelja nakon što je razvod bio okončan, ona je prihvatila ulogu u filmu svog bivšeg muža, u kome je igrala ljubavnicu, dok je Žana Moro tumačila ulogu žene – ovoga puta, bar na filmu, uloge su bile obrnute. Kritičari su ocijenili film kao veoma loš, ali je Vanesin nastup dobio odlične ocjene. 


Osim loših utisaka i male zarade, ovo ostvarenje je Toniju donijelo još jednu negativnu stvar – Žana je pobjegla sa 13 godina mlađim kolegom koga je upoznala na snimanju. Nakon toga, Vanesa i Toni su često provodili praznike zajedno sa djecom i bilo je jasno da su pored svega što im se desilo ostali bliski i u prijateljskom odnosu, sve do Tonijeve smrti 1991. godine, piše Žena.rs.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook