MEDIJSKE IGRE OKO KANTONALNE UPRAVE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE KS

Ko to tamo (lažno) podmeće direktoru Adisu Mešiću?!?

Hronika22.05.24, 18:13h

Ko to tamo (lažno) podmeće direktoru Adisu Mešiću?!?
U reagiranju na medijske natpise, uprava KUIP KS navodi kako se u javnosti iznose lažni podaci, i to je potkrijepila potpisima velike većine uposlenih inspektora ove inspekcijske uprave

 

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo u svom javnom reagiranju tvrdi da su medijski tekstovi čisto podmetanje.

 

Oni navode:


„Naime, samo za nekoliko minuta, više od četiri petine inspektora, glavnih inspektora i namještenika, u vrijeme korištenja bolovanja, godišnjih odmora uposlenika, odlaska na teren, kao i rada u smjenama, koji su u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo svakodnevni, su na najjasniji mogući način, svojeručnim potpisima, demantovali navode iz ovog anonimnog pisma“.

 

Ovo se odnosi na tvrdnje pojedinih medija kako 4/5 zaposlenih inspektora traži smjenu direktora ove inspekcijske uprave. Također, u svom reagiranju navode da niko anoniman ne može i ne smije govoriti u njihovo ime.

 

U prilogu medijima dostavljena je Izjava glavnih inspektora, inspektora, službenika i namještenika sa njihovim potpisima. DEPO Portal posjeduje kompletnu Izjavu, uključujući potpise zaposlenih, ali ih radi zaštite njihovog integriteta sada neće objaviti.

 

snimka-zaslona-22-5-2024-17524

 

Inače, upućeni u dešavanja u kantonalnoj inspekcijskoj upravi tvrde da iza ovih lažnih informacija stoje ostaci nekadašnjih upravljačkih struktura, kao i oni kojima su mediji sredstvo pritiska na rad ove važne inspekcijske uprave u Kantonu Sarajevo.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook