Upis počinje 1. juna

Prilika za investiciju: Asa Finance najavila emisiju obveznica

Biznis Klub22.05.24, 13:42h

Prilika za investiciju: Asa Finance najavila emisiju obveznica
Iz vodeće domaće banke pojašnjavaju kako je ovo prilika za investiciju u inovativne i održive projekte

 

 

ASA Finance, članica ASA Grupacije, specijalizovana za finansijsko i investicijsko savjetovanje, najavljuje emisiju dugoročnih obveznica putem Sarajevske berze vrijednosnih papira.

 

Skupština Emitenta je usvojila Odluku o emisiji obveznica javnom ponudom putem SASE u ukupnom obimu od 30.000 dugoročnih obveznica nominalne vrijednosti na dan dospijeća od 1.000 KM za jednu obveznicu, ukupne vrijednosti emisije od 30.000.000 KM.

 

Upis obveznica počinje 1. juna 2024. i traje do 30. juna 2024. godine. Obveznice se emituju uz fiksnu godišnju kamatnu stopu od 5 posto, a glavnica će se isplatiti jednokratno na dan dospijeća za pet godina dok će isplata kamate biti kvartalna, počevši od dana donošenja Rješenja o uspješnosti emisije od strane Komisije za vrijednosne papire FBiH.

 

Kao nosilac razvoja finansijske divizije ASA Grupacije, ASA Finance posjeduje dionice i udjele u bankama, osiguravajućim društvima, fondovima i drugim ulaganjima u BiH, Evropi i svijetu. Ova kompanija većinski je vlasnik Asa Banke i Asa Central Osiguranja.

 

- Obveznice se emituju javnom ponudom bez prava preče kupnje za bilo koju kategoriju investitora - navodi se u Javnom pozivu.

 

Iz vodeće domaće banke pojašnjavaju kako je ovo prilika za investiciju u inovativne i održive projekte.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook