Žalila se

Tegoba joj dolaziti u Sarajevo po ovim putevima, ali mora zbog Dodika

Front22.05.24, 13:13h

Tegoba joj dolaziti u Sarajevo po ovim putevima, ali mora zbog Dodika
Premijer Višković na početku odgovora izjavio je kako Republika Srpska u ovom trenutku ima izgrađenih oko 120 kilometara auto-puteva

 

 

SNSD-ova Anja Ljubojević koja je i potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske upitala je predsjednika Vlade Radovana Viškovića dokle se stiglo sa izgradnjom auto-puteva u Republici Srpskoj, posebno dionica Koridora 5c.

 

- Kada da očekujemo završetak jer znatna je razlika sad kad imate ovu dionicu od Kladara do Doboja, zaista se osjeti svaki kilometar auto-puta - upitala je Ljubojevićeva.

 

Premijer Višković na početku odgovora izjavio je kako Republika Srpska u ovom trenutku ima izgrađenih oko 120 kilometara auto-puteva.

 

- U ovom momentu se izvode radovi na auto-putu Banjaluka-Prijedor u dužini od nekih 40 km auto-puta, da se radi na auto-putu od Bijeljine do Rače u dužini od 20 km. Radi se na obilaznici oko Doboja u dužini od nekih 6 kilometara, ali je riječ o zaista zahtjevnoj dionici sa nekoliko tunela, jednim vijaduktom. Tu smo imali problem što tunel jednim dijelom prolazi u teritoriju drugog entiteta - rekao je Višković ističući da su entitetska javna preduzeća riješila taj problem i otklonila prepreke za nastavak radova.

 

Kako je premijer istakao, ostalo je otvoreno pitanje dionice od Doboja do Vukosavlja. Obratio se kaže EBRD-u sa pitanjem da li su odustali od finansiranja tog projekta.

 

- Odgovorili su da ne odustaju, ali da za njih politička situacija u ovom trenutku nije zadovoljavajuća i da čekaju da se to riješi. Mi ćemo na osnovu tog dopisa tražiti drugog izvođača za izgradnju auto-puta od Doboja prema Vukosavlju - rekao je Višković navodeći da će cijeli koridor od Gradiške do Drine i granice sa Srbijom biti povezan sa auto-putem.

 

U komentaru na odgovor premijera Ljubojevićeva je otkrila da joj je putna mreža prema Sarajevu važna samo iz jednog razloga.

 

- Iako ne volim tamo da idem zato što kada idem na suđenje predsjedniku Dodiku i direktoru Lukiću mučno mi je odlaziti tamo, samo želim da iskoristim ovih desetak sekundi da skrenem pažnju da se tamo vodi proces protiv Republike Srpske i našeg predsjednika - rekla je Ljubojevićeva što je izazvalo reakciju Nebojše Vukanovića.

 

- Ovo je bila gruba zloupotreba da vi povezujete priču sa izgradjnom auto-puta da može lakše doći pred Sud BiH da se ne muči da se ne trucka da bi lila krokodilske suze za Dodikom to je vama okej - rekao je Vukanović čije je izlaganje prekinuo potpredsjednik Petko Rankić.

 

(DPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook