Predsjednica Skupštine Srbije

Brnabić o Rezoluciji o Srebrenici: Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju, a oni bacaju šibicu koja će raspalilti mržnju

Front22.05.24, 12:14h

Brnabić o Rezoluciji o Srebrenici: Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju, a oni bacaju šibicu koja će raspalilti mržnju
Ona je, govoreći o stradanju srpskog naroda, navela da se ovakvom rezolucijom briše "dvadeseto stoljeće i pravi neka nova povijest, novi svjetski poredak zasnovan na lažima i brutalnom nepoštovanju bilo kakvih žrtava i pravila"

 

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da s informacijom da će Njemačka predstaviti Rezoluciju o genocidu u Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, djeluje, kako je navela, kao da se svijet okrenuo naglavačke.

 


- Ne mogu da shvatim zašto ovo Njemačka radi, kako je ovo uopće moguće. Da li se itko tamo ne zapita kakav je ovo šamar cijelom svijetu i čitavoj povijesti", rekla je Brnabić za televiziju Hepi, navodeći da je i "jako rano jutros" razgovarala s predstavnicima nekih zemalja.

 

Ona je, govoreći o stradanju srpskog naroda, navela da se ovakvom rezolucijom briše "dvadeseto stoljeće i pravi neka nova povijest, novi svjetski poredak zasnovan na lažima i brutalnom nepoštovanju bilo kakvih žrtava i pravila".

 

Pema njezinim riječima, ovom rezolucijom se "krši Daytonski sporazum i Ustav Bosne i Hercegovine", i predstavlja "skandal nad skandalima".

 

"U trenutku kad imate žarišta širom sveta, otvaraju još jedno na Balkanu koji je i tako bure baruta. Trudili smo se 30 godina da smirimo situaciju, a oni bacaju šibicu koja će raspalilti mržnju. Oni će se pokupiti, a mi ćemo ostati ovdje u regiji pokušavajući iznaći način način da smirimo tenzije - ocijenila je Brnabić.

 

(FENA/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook