Jezivo

Poznato šta je Mujaga Čičkušić napisao u oproštajnoj poruci na zidu i kome je uputio

Hronika21.05.24, 18:10h

Poznato šta je Mujaga Čičkušić napisao u oproštajnoj poruci na zidu i kome je uputio
U stanu gdje su se desila ubistva je pronađena ista ta sjekira za koju je radnik na pijaci potvrdio da ju je prodao Mujagi Čičkušiću, ali da nije mogao znati šta namjerava sa njom učiniti

 

 

Mujaga Čičkušić (39) u nedjelju oko 21.15 sati počinio je suicid skokom sa 14. sprata zgrade, a prije tog čina je ubio svoju suprugu Amelu Čičkušić i svoje dvoje djece u starosti od 9 i 2 godine.

 

Čičkušić je bio medicinski tehničar koji je ranije radio na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla. Prije šest mjeseci pronašao je posao u Njemačkoj, ali se nedavno vratio u Tuzlu.

 

Supruga Amela je radila na UKC-u Tuzla, na Klinici za plućne bolesti.

 

Kako je Crna Hronika već pisala, on je u povratku iz Njemačke skovao plan ubistva, te je otišao na Hametovu pijacu kako bi kupio sjekiru.

 

U stanu gdje su se desila ubistva je pronađena ista ta sjekira za koju je radnik na pijaci potvrdio da ju je prodao Mujagi Čičkušiću, ali da nije mogao znati šta namjerava sa njom učiniti.

 

Policija je stan pronašla sav uništen i ispremještan, što je dokaz da se Amela borila sa pomahnitalim Mujagom. Istraga je pokazala da je pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela.

 

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, prvo je u dječijem krevetiću ubio 2-godišnje dijete, onda je ubio 9-godišnje dijete koje se sakrilo u ćošak stana i nije imalo gdje pobjeći.

 

Nakon toga je ubio i Amelu.

 

Mujaga je ostavio i oproštajnu poruku na kojoj je napisao imena njegovih poznanika i porodice, njima se “zahvaljivao” i za sve ih optužio porukom “J**em li vam familiju, za sve ste vi krivi”…, piše Crna Hronika.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook