FOTO/ ZAKOPČANA OD GLAVE DO PETE

Ljepotica s hidžabom pomela konkurenciju u Cannesu u haljini-skulpturi: Kada je ona prošetala crvenim tepihom...

Lifestyle21.05.24, 14:57h

Ljepotica s hidžabom pomela konkurenciju u Cannesu u haljini-skulpturi: Kada je ona prošetala crvenim tepihom...
Čitava kreacija na trenutke podsjeća na svojevrsno umjetničko djelo, odnosno skulpturu i donijela je jednu sasvim novu energiju na crveni tepih

 

 

 

Iako kodeks oblačenja na festivalu u Cannesu podrazumijeva vrhunsku eleganciju i visoku modu, iz godine u godinu crveni tepih preplave i dame u lascivnim, provokativnim kreacijama. No, ove večeri pažnju je na sebe skrenula jedna ljepotica sa hidžabom, zakopčana od glave do pete.


Festival je stigao do svoje sedme večeri, a na redu je bila premijera filma “The Apprentice”, na kojoj se pojavio veliki broj slavnih ljepotica. Jedna dama svakako je odskakala od gomile – bila je to somalijsko-norveška manekenka Rauda Muhamed.


Rauda je prošetala sa hidžabom na glavi, postavši tako jedna od malobrojnih žena koja je to uradila na ovoj manifestaciji, ali je to maestralno odradila, tako da se savršeno uklopio u njeno modno izdanje.

 

Ova 33-godišnjakinja izabrala je predivnu, bajkovitu toaletu kineskog brenda Cheney Chan u svijetloplavoj boji od teskturisane tkanine i sa predimenzioniranim, krutim detaljima u formi volana. Čitava kreacija na trenutke podsjeća na svojevrsno umjetničko djelo, odnosno skulpturu i donijela je jednu sasvim novu energiju na crveni tepih.


Manekenka je nosila i odgovarajući hidžab, koji je njen zaštitni znak i koji zapravo nikada ne skida, čak ni za potrebe revija, kampanja ili fotografisanja za naslovne strane časopisa, a sve je upotpunila trendi sunčanim naočalama, prenosi Azra.

 

ruada-muhamed-cannes-hidzab-2

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook