Sprema se nevrijeme

Nadležni upozoravaju na pljuskove i oluje u Sarajevu

Hronika19.05.24, 19:08h

Nadležni upozoravaju na pljuskove i oluje u Sarajevu
Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) upozorava građane na moguće smetnje u aktivnostima na otvorenom i potencijalne oluje sa grmljavinom, posebno u planinskim, šumskim i otvorenim terenima

 

 

Zbog predstojećih pljuskova praćenih grmljavinom na području Hercegovine i velikog dijela Bosne, izdano je upozorenje. Pljuskovi se očekuju u livanjskoj, mostarskoj, sarajevskoj, tuzlanskoj, fočanskoj, trebinjskoj i višegradskoj regiji. U banjalučkoj i prijedorskoj regiji predviđeni su jači pljuskovi sa grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode.

 

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) upozorava građane na moguće smetnje u aktivnostima na otvorenom i potencijalne oluje sa grmljavinom, posebno u planinskim, šumskim i otvorenim terenima.

 

– Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće, upozoravaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ).

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook