Ulaz besplatan

Puna sala Narodnog pozorišta Sarajevo: Bogatim programom otvoreno 3. izdanje 'Kultura na ulice 2024!'

Kultura10.05.24, 22:14h

Puna sala Narodnog pozorišta Sarajevo: Bogatim programom otvoreno 3. izdanje 'Kultura na ulice 2024!'
Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima

 

 

 

Večeras je u punoj sali Narodnog pozorišta Sarajevo svečano otvoreno 3. izdanje specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2024!“. U sklopu umjetničkog programa pod nazivom „All that Jazz“ upriličena su dva koncerta, te broadwayski klasik „Blue Monday“. 


Sarajevska publika uživala je u izvedbi kamernog ansambla „Monk“ iz Beograda i „Combine Quarteta“ i Anje Milutinović iz Banje Luke, te u broadwayskom klasiku „Blue Monday“ kompozitora Georgea Gershwina, u režiji Aleksandra Nikolića, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom je dirigovao maestro Bakir Samardžić.

 

kultura-na-ulice-2


U jazz operi „Blue Monday“ uloge su ostvarili: Ileš Bečei, Melisa Hajrulahović-Tomić, Tomislav Perić, Siniša Markanović, Nedim Bašić, Adis Ismić, Željka Katavić Pilj, Dorijan Marić i članovi baletnog ansambla NPS. 


Program „Kulture na ulice 2024“ nastavlja koncertom vrhunskih bh. muzičara Kenana Mačkovića i Mirze Redžepagića u petak, 17. maja, s početkom u 20:00 sati, na Žutoj tabiji. 

 

kultura-na-ulice-3


O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!


Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.


Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

 

kultura-na-ulice-4


Svečano otvaranje specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ podržano je od strane Carlsberg BH. 


Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook