turisti već stižu

Kompanija BINGO uplatila novac i riješila sve dileme: Poznati hotel u Neumu bit će spreman i prije ljeta

Biznis Klub28.04.24, 13:18h

Kompanija BINGO uplatila novac i riješila sve dileme: Poznati hotel u Neumu bit će spreman i prije ljeta
Novi vlasnik kompanija Bingo uredno je uplatio novac po kupoprodajnom ugovoru i riješio sve dileme (posebno one kod lokalne vlasti) o tome čiji je hotel!?

 

 


Proteklih dana u Neumu je boravilo više od 700 gostiju što bi se moglo smatrati dobrim znakon za uspješnu ovogodišnju sezonu i dolazak većeg broja poijedinaca i grupa već za prvomajske praznike. Mnogi vlasnici restorana, vila, apartmana i trgovina započeli su uređenje i "šminkanje" objekata. Cjenovnike za ovu priliku neće mijenjati što bi moglo da privuče i goste sa plićim džepovima.


Na neumskoj šetnici već se mogu susresti manje grupe turista i pojedinci čak i iz dalekih istočnih zemalja čijim su brojem u prošloj godini ovdašnji domaćini posebno zadovoljni. 


Za predstojeće praznične dane svi neumski hoteli će biti otvoreni... Kada je riječ o hotelu "Zenit", novi vlasnik kompanija Bingo uredno je uplatio novac po kupoprodajnom ugovoru i riješio sve dileme (posebno one kod lokalne vlasti) o tome čiji je hotel!? Od turističkih radnika saznajemo da će on uz malu adaptaciju biti u funkciji nekoliko sedmica prije početka ljetne turističke sezone, a generalna rekonstrukcija najavljena je za jesen.

 

No hotel radi i sada...

 

- U hotelu trenutno ima oko 280 gostiju iz Slovenije, Mađarske, Bugarske, Poljske i Bosne i Hercegovine. Od 26 – 28. aprila u hotelu je organizirano Šahovsko prvenstvo sa cca 180 učesnika - naveo je za DEPO Portal direktor Zenita Ivan Lakić

 


Podsticaj turističkim aktivnostima ove godine u punom kapacitetu dat će lani formirana Turistička zajednica Neuma i Udruga hotelijera iz koje već sada najavljuju brojne sadržaje koji će boravak na bosanskohercegovačkom dijelu Mediterana gostima učiniti lijepim i ugodnim, piše Indikator.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook