Advokat direktora zeničke bolnice

Gačanin je Zulovićev rođak, dao mu je Sky telefon i htio pomoći sa 20.000 KM... Zar je zbog toga kriv?!

Hronika25.04.24, 08:15h

Gačanin je Zulovićev rođak, dao mu je Sky telefon i htio pomoći sa 20.000 KM... Zar je zbog toga kriv?!
Ako je taj kartel raspolagao sa dvije milijarde, on je htio sa 20.000 pomoći doktoru rođaku - rekao je Adamović, koji je ovaj slučaj uporedio sa anegdotom o braći, od kojih je jedan bio četnik a drugi partizan, aludirajući da se Zulovića ne može kažnjavati za nedjela njegovog rođaka

 

 


Direktor zeničke bolnice Tarik Zulović jedan je od osumnjičenih u akciji "Crna kravata" koji je na jučerašnjem ročištu u Sudu BiH pušten da se brani sa slobode.  


U obrazloženju zahtjeva za puštanje na slobodu njegov advokat Vlado Adamović rekao je kako je "Edin Gačanin, šef narkokartela Tito i Dino koji živi u Dubajiu, ustvari rođak Zulovića i da je normalno da su komunicirali".


Naveo je kako je Gačanin dao Sky telefon Zuloviću za vrijeme pandemije koronavirusa kako bi se mogao javiti ako mu nešto zatreba.


Također je naveo i da je Gačanin želio Zuloviću dati 20.000 KM pomoći, ali da je ovaj taj novac odbio.


- Nema dokaza da je uzimao novac, tužilac ne spominje da je Gačanin govorio da Zulović ima zlatne kćerke i da mu želi pomoći. Ako je taj kartel raspolagao sa dvije milijarde, on je htio sa 20.000 pomoći doktoru rođaku - rekao je Adamović, koji je ovaj slučaj uporedio sa anegdotom o braći, od kojih je jedan bio četnik a drugi partizan, aludirajući da se Zulovića ne može kažnjavati za nedjela njegovog rođaka.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook