poklopilo se

Puno slobodnih dana: Evo koji će sve dani u BiH biti neradni za praznike u maju...

Hronika24.04.24, 18:31h

Puno slobodnih dana: Evo koji će sve dani u BiH biti neradni za praznike u maju...
Od sredine naredne sedmice, tačnije od 1. maja, u BiH će se obilno praznovati

 

 


Povodom Međunarodnog praznika rada u Bosni i Hercegovini neradni dani će biti srijeda i četvrtak, odnosno 01. i 02.05.2024. godine.


Za pripadnike pravoslavne vjeroispovijesti, u dane pravoslavnog Vaskrsa, neradni dani biće 03.05. (pravoslavni Veliki petak), 05.05. (dan Vaskrsa) i 06.05.2024. godine (Vaskršnji ponedjeljak).


Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane.


U skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske neradni dan u tom entitetu je i četvrtak 09.05.2024.godine, kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, dok se u Federaciji BiH taj dan praznuje radno.


U dane praznika, ne rade entitetski organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.


Kako su obavijestili iz Vlade RS, načelnik opštine odnosno gradonačelnik će odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade i u dane praznika RS i u kom obimu, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, prenosi N1

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook