JESTE LI ZNALI ZA OVO

Izbjegavajte pranje veša na 40 °C: Stručnjaci otkrivaju ono o čemu proizvođači perilica rublja šute

Lifestyle22.04.24, 21:05h

Izbjegavajte pranje veša na 40 °C: Stručnjaci otkrivaju ono o čemu proizvođači perilica rublja šute
Iznenadit ćete se koliko su današnje perilice sposobne, pogotovo kada im dodate kvalitetan prašak za pranje rublja

 

 

Svaka perilica rublja nudi program pranja na 40 °C. Naizgled se čini kao idealno rješenje za pranje određenih materijala, ali zapravo ovaj program ne radi ništa osim rasipanja električne energije. Istu odjeću možete dobro oprati i na nižoj temperaturi.


Pranje na 40 °C, kažu majstori, ima mnogo nedostataka. Među najvećima je činjenica da vam se rublje može zgužvati, a onda tu ništa ne možete učiniti i na kraju ostanete s uništenom odjećom, čak i onom vrlo skupom. Ova metoda pranja također uzrokuje ispiranje boja.


Već okretanjem programa za desetak stupnjeva niže, odnosno na 30 °C, može se vidjeti zanimljiv učinak. Prije svega treba se riješiti predrasuda da se neka odjeća ovako neće oprati. Dapače, iznenadit ćete se koliko su današnje perilice sposobne, pogotovo kada im dodate kvalitetan prašak za pranje rublja. One na tržištu dostupne su za cijelu paletu različite odjeće, bilo da se radi o bijeloj ili šarenoj odjeći, vunenoj odjeći ili funkcionalnim predmetima.


Postoji nekoliko važnih stvari koje morate imati na umu kada koristite ovu metodu pranja. Prije svega, ako imate vidljivu mrlju na odjeći, dobro ju je prvo tretirati posebnim sredstvom jer se poslije bolje ispire.


Na 30 °C vam možda ponestaje mašte, ali možete i puno niže, čak do 20 °C. Da, čak i na toj temperaturi može se prati bez problema. Za to postoje posebni programi, a moderne perilice vrlo su učinkovite pa se i u ovom načinu rada garderoba može dobro oprati, prenosi Krstarica.

 

(DEPO PORTAL/ad9

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook