NOVA ETAPA U ODNOSIMA

Popust od 10 posto na sve usluge ASA bolnice: Potpisan Ugovor o saradnji između Sindikata i prve privatne bolnice u BiH

Hronika22.04.24, 18:48h

Popust od 10 posto na sve usluge ASA bolnice: Potpisan Ugovor o saradnji između Sindikata i prve privatne bolnice u BiH
Ovaj događaj označava početak jedne nove etape u odnosima između prve privatne opće bolnice i sindikata, s ciljem unapređenja radnih uslova i zaštite interesa zaposlenika

 

 

 

Ugovor o saradnji potpisan je danas između ASA bolnice i Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH i Samostalnih sindikata državnih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine.


Ovaj događaj označava početak jedne nove etape u odnosima između prve privatne opće bolnice i sindikata, s ciljem unapređenja radnih uslova i zaštite interesa zaposlenika.


Ugovor je rezultat zajedničkog rada uprave i sindikata kako bi se postigao dogovor koji će donijeti koristi svim članovima sindikata i ostvariti popust prilikom korištenja usluga u ASA bolnici.

 

asa-bolnica-sindikat-ugovor


Predsjednici sindikata Samir Kurtović i Radenko Mirković istakli su važnost ove saradnje i podržali su napore ka postizanju dogovora koji će imati pozitivan uticaj na sve zaposlenike.


- Ovo potpisivanje nije samo simboličan čin, već je konkretna demonstracija spremnosti obje strane da zajedno rade na poboljšanju uvjeta rada i zaštiti prava radnika - dodali su.


Direktor ASA Bolnice prof. dr. Mustafa Hiroš je istakao zadovoljstvo ovim potpisivanjem ugovora.


- Ovo je važan korak ka unapređenju zdravlja ali i radnih uslova i zaštite prava zaposlenika. Zahvaljujem predsjednicima sindikata na podršci - rekao je Hiroš. 


Menadžer razvoja poslovanja ASA bolnice Mladen Komarica i marketing menadžer Indira Musić istakli su da je ovo jedan u nizu događaja koji naglašava posvećenost ASA bolnice u unapređenju odnosa i stvaranju pozitivnog radnog okruženja. 


- Radujemo se budućim projektima i inicijativama koje će proizaći iz ove saradnje, te vjerujemo da će donijeti dugoročne koristi svim uključenim stranama - poručili su. 


Članovi sindikata će imati popust 10 posto na sve usluge ASA bolnice, saopćeno je iz Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u Federaciji BiH.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook