Ko bi rekao

'Prljava vojvotkinja' varala je muža s 88 ljubavnika: Jedna greška koštala je svega

Showbizz22.04.24, 15:52h

'Prljava vojvotkinja' varala je muža s 88 ljubavnika: Jedna greška koštala je svega
Imala je samo 15 godina kada je prvi put ostala trudna i to s filmskom zvijezdom Davidom Nivenom

 

 

Iako bi mnogi pomislili kako je priča Charlesa i Camille uvrnuta i da od nje nema gore, barem što se tiče kraljevske obitelji, titula najperverznije vojvotkinje svih vremena i dalje pripada Margaret Campbell, odnosno vojvotkinji od Argylla. BBC je o njezinu životu objavio i seriju 'A Very British Scandal', koja prati dramatičnu i intrigantnu brakorazvodnu parnicu vojvotkinje i vojvode od Argila, a vraća nas u šezdesete godine. U seriji je glumi Clarie Foy, piše Story.

 

Margaret je bila poznata po karizmi, ljepoti i stilu, ali je mučan razvod od vojvode iznio brojne skandalozne detalje o njoj. Htio je ukaljati njezino ime i reputaciju, pa se nije libio niskih udaraca. Objavio je listu njezinih ljubavnika, koja je sadržavala i holivudska imena, ministre u vladi i članove britanske kraljevske obitelji. Vjerovalo se da je Margaret supruga prevarila s čak 88 muškaraca, iako je kasnije to opovrgnuto. 

 

Margaret se nije rodila kao aristokratkinja, ali je bila jedino dijete jednog od najbogatijih ljudi tog doba, George Hay Whigham. Imala je više novca od bilo kog drugog. Nikad si sama nije skuhala čaj niti namjestila krevet. Od tinejdžerskih dana je voljela zavoditi, a slovila je za fatalnu ljepoticu.

 

Imala je samo 15 godina kada je prvi put ostala trudna i to s filmskom zvijezdom Davidom Nivenom. Skandal je zataškan, a Margaret je potajno otišla na abortus. Otac je htio da mu kći bude zvijezda u društvu pa joj je kupovao na stotine novih haljina, angažirao je novinare da je prate u stopu i da pišu o njezinom luksuznom životu. Javnost ju je obožavala pa je 1930. proglašena debitanticom godine. 

 

Tri puta je bila zaručena prije nego ju je osvojio Charles Sweeny, američki golfer. Vjenčali su se 1933. u Londonu, a svadba je proglašena spektaklom godine. Pozvali su 2000 ljudi, a još 3000 je stajalo ispred ulaza da bi ih vidjeli. Promet je u Londonu toga dana stao na tri sata. U braku su bili do 1947., a dotada je Margaret imala čak osam pobačaja. Rodila je i jedno mrtvo dijete, a na kraju je uspjela roditi sina Briana Sweenyja. 

 

1951. je izgovorila 'da' Ianu Campbellu, vojvodi od Argylla. Plemić je zapravo bio alkoholičar, kockar i iskorištavao ju je. Kada je Margaretin otac prestao plaćati račune, Ian se htio razvesti. Dok je ona bila u inozemstvu, ušao je u njezinu luksuznu vilu i pronašao materijale koji će uništiti kredibilitet njegove supruga. U ormaru je čuvala svoju intimu poput provokativnih slika golih muškaraca, na kojima se vidio torzo, ali ne i glava, a na slici je bila i žena, za koju se pretpostavljalo da je Margaret.

 

Preljub je bio dovoljno jak razlog da na sudu Ian dobije razvod. Priložio je popis od 88 ljubavnika. Margaret je tada slagala na sudu i rekla kako je Ian na slikama i da je on vlasnik spolnog organa 'impresivne veličine' s fotografije. Nakon medicinske inspekcije, dimenzije se nisu poklapale. Margaret nikad nije otkrila tko je muškarac 'bez glave' sa slike, ali se 2013. saznalo da je riječ o američkom biznismenu Billu Lyonsu. Veliki broj muškaraca s popisa s kojima je Margaret viđena bili su homoseksualci, što ona nije smjela javno reći, jer tada nije bilo zakonito biti gej.

 

Margaret se od 1963. do svoje smrti 1993., dakle 30 godina, borila sa sramotom zbog narušene reputacije. 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook