Nevjerovatni komentari

Šire se nevjerojatne teorije o maloj Danki, dijele ih hiljade ljudi: 'Nakon što je Vučić pustio Kosovu...'

Hronika20.04.24, 20:37h

Šire se nevjerojatne teorije o maloj Danki, dijele ih hiljade ljudi: 'Nakon što je Vučić pustio Kosovu...'
"Ma prodali je... zbog medija su sada izmislili priču da je ubijena autom... treba samo majku pratit"

 

 

Potraga za Dankom Ilić (2) još traje. Iako je srbijanska policija objavila kako je uhitila počinitelje i da su oni priznali ubojstvo dvogodišnje djevojčice koja je nestala 26. ožujka u Banjskom Polju kraj Bora, istražitelji još nisu našli njezino tijelo. Sve to dovelo je do širenja različitih teorija zavjere na društvenim mrežama, posebno na TikToku i X-u, gdje su mnogi korisnici uvjereni da je cijeli slučaj namješten, službena verzija laž, a neki idu tako daleko da misle da je djevojčica živa, piše Jutarnji list.

 

Tako je, primjerice, jedna korisnica TikToka snimila video u kojem iznosi svoje teorije zavjere o Dankinu slučaju, odnosno to da je Danka vjerojatno žrtva trgovine djecom, uz opis "Hvala Bogu da još ima ljudi koji otvaraju oči i misle svojom glavom i ne dopuštaju da budu izmanipulirani".

 

- E, moji vi! Žao mi je ove dvojice što su ucijenjeni ili natjerani ili plaćeni da priznaju da su ubili ovo dijete da bi se zataškala ova katastrofa koja se događa oko nas, odnosno trgovina djecom. Eto, iskreno, žao mi ih je, jer će navući bijes građana, naroda... Za koju godinu će oni izaći iz zatvora, preseliti se negdje u inozemstvo pod drugim identitetom, a ovo dijete, nažalost, nikad naći nećemo. Otvorite oči i shvatite šta se događa oko nas - rekla je kreatorica videa na TikToku.

 

Stavovi i mišljenja koje je iznijela privukli su veliku pozornost javnosti, a većina se gledatelja s njima i složila. Video je osvanuo na portalima pa je ubrzo izbrisan, ali teorije slične ovima nastavile su se širiti brzinom svjetlosti društvenim mrežama. Korisnici u komentarima na društvenim mrežama nisu ostali ravnodušni.

 

- Tako je, djevojko, ti imaš pameti, ja sam isto rekla" i "Svaka ti je na mjestu, ne dopustimo da nam iznova i iznova mažu oči - samo su neki od komentara korisnika TikToka.

 

U daljnjoj potrazi naletjeli smo na profil pod nazivom @berisha_boss_srbija, na kojem kreator svakodnevno obavještava svoje pratitelje o slučaju nestale Danke te znosi i vlastite teorije. Video koji je najviše digao prašinu, a prenio ga je drugi kreator, govori o tome kako se djevojčica nalazila na stranici za prodaju djece, gdje se prodavala za 120 tisuća eura. Također se tvrdi da je sve isplanirano, od toga da se izbjegne poligrafsko testiranje majke do toga gdje je djevojčica sada. Mišljenja u komentarima su podijeljena, pojedini vjeruju u ono što slušaju.

 

- Ma prodali je... zbog medija su sada izmislili priču da je ubijena autom... treba samo majku pratit... jer će sigurno krenut trošit pare malo više...", dok su drugi zabrinuti zbog širenja lažnih informacija: "Znate li kolika je kazna za lažne informacije? - a jedan korisnik dodaje: "Gluposti... trebalo bi svi da odgovaraju koji pričaju ovakve gluposti!"

 

Ostatak teksta pročitajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook