PRIJETIO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

'Krenuo ubijati nevjernike i čifute, neprijatelje muslimana': SIPA uhapsila muškarca osumnjičenog za terorizam

Front20.04.24, 15:53h

'Krenuo ubijati nevjernike i čifute, neprijatelje muslimana': SIPA uhapsila muškarca osumnjičenog za terorizam
Nakon lišenja slobode, lice je sprovedeno u prostorije SIPA radio kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog

 

 

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su izvršili pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stari na dvije lokacije i uhapsili jednu osobu koja je sumnjiči za krivično djelo Terorizam.


Iz SIPA-e navode da je, prema prikupljenim saznanjima, lice lišeno slobode na svom Facebook profilu objavilo video snimak na kojem se isti nalazi, te predstavlja kao Edin Podgora i poručuje da je “krenuo ubijati nevjernike i čifute, te neprijatelje muslimana i govori da će ubijati nožem koji se vidi na videu, kao i pištoljem nepoznate make”.


- Nakon lišenja slobode, lice je sprovedeno u prostorije SIPA radio kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica će se odrediti Tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Izvršenim pretresima otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i to dva mobilana telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je koristio na snimku, a za koji je na licu mjesta utvrđeno da se u stvari ne radi o pravom vatrenom oružju - naveli su iz SIPA-e.


Navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa Obavještajno bezbjednosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova ZE-DO kantona.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook