SARTR I DEPO VAS NAGRAĐUJU

Osvojite ulaznice za 'Gate 95'!

Arhiva09.12.10, 10:34h

U petak, 10. decembra, sa početkomu 20 sati na sceni SARTR-a bit će odigrana predstava “Gate 95”, autora Davida Ivesa i u režiji Lajle Kaičkija. OSVOJITE ULAZNICE ZA PREDSTAVU

Gate-predstavaPredstava je bazirana na jednočinkama komedije apsurda američkog pisca Davida Ivesa.
 
Na aerodromskom gateu broj 95 šest lica čeka polijetanje aviona koje se zapravo nikada nije desilo, a po logici stvari neće se ni desiti. Ali ovih šest lica ustrajni su u svojoj odluci da odu na neko mjesto vlastitih pojedinačnih utopija i na taj, vrlo artificijelan, kukavički i pasivan način razriješe svoje privatne tragedije uzrokovane mjestom u kojem žive.
 
Unutar ovih koordinata kreće se naših šest likova, koji su u dramskom smislu potpuno svedeni samo na svoje opsesije, fobije ili frustracije.
 
David Ives u svojim jednočinkama problematizira mogućnost ponovnog pokušaja i deskriptivno prikazuje sve moguće puteve kako bi se ostvario cilj, opisujući tako sve moguće greške koje možemo učiniti.

U predstavi igraju: Snežana Alič, Sonja Goronja, Mirela Lambić, Sead Pandur, Alban Ukaj i Jasenko Pašić.

Ukoliko u petak želite pogledati "Gate 95", DEPO portal dijeli tri puta po dvije ulaznice. Sve što trebate učiniti je poslati svoje ime, prezime i broj telefona na e-mail adresu [email protected].

(DEPO/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook