SMIRIVANJE NACIJE PREKO 'PINKA'

Vučić se nada: 'Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve je veći, rezultat glasanja neće biti kako su očekivali'

Front19.04.24, 20:47h

Vučić se nada: 'Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve je veći, rezultat glasanja neće biti kako su očekivali'
Predsjednik Srbije je, gostujući na TV Pinku, poručio da rezultat glasanja neće biti onakav kakav sponzori rezolucije najavljuju

 

 


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da otpor donošenju rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a postaje sve veći i da rezultat glasanja neće biti onakav kakav su sponzori rezolucije očekivali, dodavši da borba Srbije traje i da neće biti laka, prenosi RTS.


On je gostujući na TV Pinku rekao da rezultat glasanja neće biti onakav kakav sponzori rezolucije najavljuju.


- Oni su računali da će imati najmanje 70 do 90 glasova 'za', da će 60 do 70 biti 'suzdržano' i da Srbija može dobiti 20 do maksimalno 30 glasova, i to govore  svima. Ja vam sad kažem, neće biti takav rezultat - izjavio je Vučić.


Rekao je da i sponzori rezolucije imaju dominaciju u Generalnoj skupštini UN-a, jer će vjerojatno 27 članica EU-a glasati "za", kao i SAD, Kanada i zemlje koje su, kako Vučić kaže, "politički patuljci".


Tvrdi da sve više zemalja u svijetu saznaje istinu o Srbiji te da srpska borba traje i da neće biti laka.


- Vidjet ćemo tu tko je prijatelj, a tko nije prijatelj Srba i Srbije. Tko je prijatelj pravde, istine i međunarodnog prava, a tko nije - rekao je Vučić.

 

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook