poboljšanje zdravstvene infrastrukture

Konačno osigurana sredstva za sanaciju fasade Doma zdravlja u Vrazovoj, evo koliko će koštati

Hronika19.04.24, 15:23h

Konačno osigurana sredstva za sanaciju fasade Doma zdravlja u Vrazovoj, evo koliko će koštati
Cilj projekta ogleda se u poboljšanju zdravstvene infrastrukture i uslova rada uposlenika. To će rezultirati udobnijim i sigurnijim radnim okruženjem, što može povećati produktivnost i zadovoljstvo uposlenih, ali i dobrobit pacijenata

 

 

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo planiralo je u 2024. godini sredstva za sanaciju fasade zgrade na adresi Vrazova br. 11, u kojoj je smještena Organizaciona jedinica Centar Doma zdravlja KS. 


Tim povodom, ministar Enis Hasanović je danas održao sastanak s predstavnicima Doma zdravlja i Općine Centar. Na sastanku su dogovorene aktivnosti i naredni koraci u vezi sa realizacijom ovog projekta. 


Predloženi projekt je od ključnog značaja jer su stolarija, zidovi i izolacija na ovoj organizacionoj jedinici Doma zdravlja dotrajali, te se gubi toplotna energija u znatnoj mjeri u toku zimskog perioda. Također, u ljetnom periodu zbog nepostojanja centralizirane klimatizacije dolazi do prekomjerne potrošnje električne energije. 


Cilj projekta ogleda se u poboljšanju zdravstvene infrastrukture i uslova rada uposlenika. To će rezultirati udobnijim i sigurnijim radnim okruženjem, što može povećati produktivnost i zadovoljstvo uposlenih, ali i dobrobit pacijenata. 


U navedenu svrhu osigurana su sredstva u iznosu 600.000 KM, navode iz Službe za protokol i press KS.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook