Želja mnogih navijača

Postaje li Sergej Barbarez danas selektor fudbalske reprezentacije BiH?

Sport19.04.24, 09:08h

Postaje li Sergej Barbarez danas selektor fudbalske reprezentacije BiH?
Iz krovne kuće bh. fudbala najavljeno je da će se predstavnicima medija obratiti predsjednik N/FSBiH Vico Zeljković

 

 

Legendarni Sergej Barbarez danas bi i zvanično trebao postati novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Čuveni kapiten „Zmajeva“ je dugo vremena bio velika želja brojnih navijača bh. fudbala, a sada će konačno preuzeti reprezentaciju kojoj je toliko toga dao kao igrač.

 

Barbarez je ikona reprezentacije Bosne i Hercegovine i legendarni kapiten. U periodu od 1998. do 2006. godine odigrao je 47 utakmica i dao 17 golova u najdražem dresu.

 

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH je za danas zakazao sjednicu na kojoj će njegovi članovi podržati izbor legendarnog Barbareza.

 

Nakon sjednice Izvršnog odbora N/FSBiH će biti održana konferencija za medije u prostorijama N/FSBiH.

 

Iz krovne kuće bh. fudbala najavljeno je da će se predstavnicima medija obratiti predsjednik N/FSBiH Vico Zeljković.

 

Nema sumnje da Barbareza očekuje veliki posao. „Zmajeve“ očekuje užasno težak raspored koji kreće u junu prijateljskim utakmicama protiv Italije i Engleske. Potom slijede dueli protiv Njemačke, Nizozemske i Mađarske u A diviziji Lige nacija. Tu će biti i utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

Međutim, navijači BiH i ne brinu previše nakon vijesti da Barbarez stiže na kormilo „Zmajeva“. Obradovala ih je i vijest o potencijalnom stručnom štabu popularnog Barbe. Sve legenda do legende. Barbarezu bi trebali asistirati Emir Spahić, Vedad Ibišević, Zlatan Bajramović..., a spominju se i Mirko Hrgović, te Kenan Hasagić.

 

Nakon vijesti da će Barbarez preuzeti reprezentaciju BiH, navijači BiH su bili iznenađeni. Naročito jer se pričalo o sukobu na relaciji Barbarez – Zeljković, ali je prvi čovjek bh. fudbala donio odluku od koje su mnogi bježali – ispunio je želju navijača i doveo Barbareza na mjesto selektora. 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook